Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Визначні дати та події » 4 травня - Міжнародний день пожежників

4 травня - Міжнародний день пожежників

4 травня - Міжнародний день пожежників

Святкування Міжнародного дня пожежника відбувається в першій декаді травня. Вперше відзначено в 1999 р. День присвячений вшануванню пожежних і їх небезпечної служби, є професійним святом пожежників. В цей День організовується і ряд пам’ятних заходів.

Працівники пожежних служб - це люди, які безперечно заслуговують на визнання. Кожен день вони реагують на тисячі інцидентів швидко і ефективно. Результати їхніх зусиль - порятунок незліченної кількості людських життів і збереження матеріальних цінностей, які потенційно могли б бути знищені розбурханим вогнем.

4 травня 1999 року вперше було організовано Міжнародний день пожежниів (IFFD). Він був заснований після того, як 4 січня 1999 року по електронній пошті по всьому світу було розіслано послання у зв’язку з загибеллю цих п’ятьох пожежників в Австралії. Дата - 4 травня - і раніше була традиційним днем пожежних в багатьох європейських країнах. До того ж це день святого Флоріана Лорхского, в католицькій традиції - покровителя пожежників.

У цю дату пропонується згадувати тих пожежників, які загинули, виконуючи свою роботу під час несення служби в місцевих регіональних громадах. Вони присвятили своє життя захисту всіх нас. Ми ж, зі свого боку, можемо проявити нашу підтримку і вдячність пожежним по всьому світу, які продовжують захищати нас протягом усього року.

 «Роль пожежного в сучасному суспільстві - будь то міська чи сільська місцевість, волонтерська діяльність або професійна кар’єра, промисловість, оборона, авіація, автоспорт або інше - це завжди самовідданість, вірність своїй справі і жертва - незалежно від того, в якій країні ми живемо і працюємо. У пожежній службі ми боремося разом проти одного спільного ворога - вогню - незалежно від того, з якої країни ми родом, яку форму ми носимо або якою мовою ми говоримо», - Джей-Джей Едмондсон (волонтер-лейтенант і пожежний), який відправив те саме електронне послання у 1999 році.

З честю надягаючи і демонструючи в цей День сині та червоні стрічки, прикріплені одна до одної, беручи участь в меморіальних або публічних подіях, кожен може висловити нашу загальну подяку пожежним повсюди.

 


225 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Березень 2024 (33)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
Жовтень 2023 (31)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум