Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » Радіодиктант єдності пройде з нововведеннями

Радіодиктант єдності пройде з нововведеннями

Цьогоріч 9 листопада Національна суспільна телерадіокомпанія України вдвадцяте проведе Радіодиктант національної єдності. Традиційна подія буде масштабнішою, ніж раніше.

Про це повідомив член правління «UA: Суспільне мовлення», керівник проєкту «Радіодиктант» Дмитро Хоркін.

«Ми проводимо таку подію за традицією європейських суспільних мовників. Це наша велика традиція, тож обіцяємо аудиторії, що цьогоріч радіодиктант буде з більшим розмахом, ніж це було в попередні роки», – зазначив Дмитро Хоркін.

У цьому році диктант має охопити ширшу аудиторію, оскільки його транслюватимуть на всіх платформах «UA: Суспільне мовлення».

«Ми заручаємося масштабною підтримкою своїх колег – загальнонаціонального телеканалу UA: ПЕРШИЙ, регіональної теле- та радіомережі, а також цифрових платформ Суспільного», – повідомив керівник проєкту «Радіодиктант».

«Цього разу текст для диктанту писатиме відомий дитячий письменник, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Іван Малкович, а читатиме популярна акторка з філігранною дикцією (яку ми відібрали на попередньому кастингу на UA: Українське радіо) — Римма Зюбіна», — наголосив Дмитро Хоркін.

Окрім того, до методичної роботи над Радіодиктантом національної єдності долучиться Лариса Масенко — українська мовознавиця, докторка філологічних наук, професорка кафедри української мови Національного університету «Києво-Могилянська академія» і провідна наукова співробітниця Інституту української мови НАН України.


293 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Березень 2024 (31)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
Жовтень 2023 (31)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум