Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » Дивись серцем!

Дивись серцем!

У вітчизняний кінопрокат у листопаді 2014 року вийшов фільм режисера Олеся Саніна «Поводир», який представлятиме Україну в боротьбі за «Оскар». 120 – хвилинна стрічка за сценарієм Олександра Ірванця та Ірен Роздобудько торкається серця кожного, хто його переглянув.

26 листопада 2014 року учні та педагоги Білоцерківського колегіуму долучилися до Всеукраїнської прем’єри, переглянувши фільм у кінотеатрі ім.О.Довженка.

Олесь Санін торкнувся у своєму фільмі однієї з трагічних сторінок української історії – масові репресії та винищення проявів української культури в 30–х роках минулого століття, а саме її музики в образі кобзарства.

Надзвичайно зворушливий і водночас напружений сюжет фільму не залишив нікого байдужим. Усі присутні щиро переживали драматичну подорож американського хлопчика та українського сліпого музиканта.

Цей фільм примушує нас задуматися про історію нашого багатостраждального народу, який переніс важкі часи колективізації, індустріалізації, політичних репресій і голодоморів, але вижив, вистояв, відвоював і зберіг свою незалежність.

Педагоги та учні колегіуму поділилися відгуками після перегляду стрічки:

«Говорити про фільм замало. Його варто побачити всім і кожному. Це – наша історія, історія нашого народу, яка виживала лише на вірі. Дивіться фільм «Поводир» із відкритим серцем» ( Г.М.Склярова, директор колегіуму).

«Це дуже потрібне, правильне і корисне кіно. Фільм доводить, що в Україні існує якісний мейнстрім» ( Н.М.Туліветрова, учитель світової літератури).

«Фільм про кохання, вірність, підлість і зраду» (В.О.Бесараб, учитель математики).

«Фільм дуже зворушив душу, досі в голові прокручую деякі кадри, а в серці оселилися смуток і печаль… Особисто для мене – це найкраща картина цього року, адже це не просто фільм на один перегляд, це – кінокартина, яка змушує задуматися» (Владислав Полянський, учень 31 групи, Голова колегіального братства).

«Дуже важко говорити. Це потрібно побачити і пережити. Це – наша історія, яку ми ще ой як недосконало знаємо!» ( Анастасія Балабуха, учениця 31 групи).

«Ця картина про національну самоідентифікацію та духовну силу українського народу…» ( Марина Савенкова, учениця 31 групи).


1201 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (19)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум