Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » День української писемності та мови

День української писемності та мови

9 листопада вся Україна відзначала День української писемності та мови. З нагоди святкування у колегіумі було проведено ряд заходів.

День української писемності та мови

Традиційно свято розпочалося урочистим відкриттям. На всіх уроках української мови були проведені інформаційні п’ятихвилинки «О слово рідне, хто без тебе я?». Вчителі та учні робили повідомлення про підтримку та розвиток державної мови як духовного потенціалу нації, про виховання високої мовної культури дітей та юнацтва. 

Під керівництвом учителів української мови та літератури колегіантами було випущено святковий альманах «Навчаймося ненастанно книжних словес», який присвячений історії розвитку української мови, а також першим пам’яткам української писемності.

Учні колегіуму зібрали та оформили мовно-літературний вісник, зокрема про «Києво-Печерський патерик», «Велесову книгу» та «Слово о полку Ігоревім».

День української писемності та мови

З метою сприяння утвердженню державного статусу української мови, піднесення її престижу серед учнівської молоді, виховання пошани до культури і традицій українського народу у цей день у колегіумі стартував ХІІІ Міжнародний конкурс знавців української мови ім. Петра Яцика.

Усі учні та вчителі колегіуму взяли участь у радіодиктанті національної єдності, мета якого – об'єднання українців навколо нашої найдорожчої духовної святині – рідної мови.

День української писемності та мови

Протягом дня учні мали змогу у шкільній бібліотеці переглянути тематичну виставку літератури «Шляхами слов’янської культури».

Олесь Гончар сказав: «Мова - це не просто спосiб спiлкування, а щось бiльш значуще. Мова - це всi глибиннi пласти духовного життя народу, його iсторична пам'ять, найцiннiше надбання вiкiв, мова - це ще й музика, мелодика, фарби, буття, сучасна, художня, iнтелектуальна i мисленнєва дiяльнiсть народу».

Зі святом вас, дорогі співвітчизники!


2320 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум