Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » Заходи до дня народження Тараса Шевченка

Заходи до дня народження Тараса Шевченка

Березень в Україні часто називають Шевченковим

І це не випадково, адже  щороку навесні Славетний  Кобзар приходить до учнів  ліцею «Білоцерківський колегіум»  новим, неповторним. І кожного року діти відкривають для себе нового Шевченка, нову особистість. Традиційно і в цьому році було підготовлено низку заходів до дня народження Тараса Григоровича, але обраний був незвичайний формат, застосовані креативні підходи, що дало змогу учням зануритися в епоху та  осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.

На жаль, сьогодні не у всіх є можливість відвідати музеї, які знаходяться за сотні й тисячі кілометрів від нас. І тут на допомогу приходить інтернет та віртуальні екскурсії.

Тож сьогодні, у день народження Великого Кобзаря, учні 6-А та 7-Б класів здійснили віртуальну подорож «Місцями Кобзаря».

 

Заходи до дня народження Тараса Шевченка

 

Заходи до дня народження Тараса Шевченка

 

 

 

Його ім’я стало символом України

Його називають провісником нового життя, народним пророком, титаном духу, який уболівав за долю рідного народу, тому й залишив нащадкам духовний заповіт, що передається із покоління в покоління, від роду до роду. Духовну велич і красу українського слова він підніс на найвищу височінь. Тарас Шевченко був, є і навіки залишиться найголовнішою особистістю у становленні нашої держави.

Із учнями 6-Б класу було проведено Літературний квіз "Шевченкове слово в наших серцях"  до дня народження Тараса Шевченка. Захід допоміг здійснити цікаву мандрівку життєвим та творчим шляхом письменника. Крім того, ліцеїсти продекламували улюблені вірші Тараса Шевченка, які відображають основні етапи творчості Кобзаря. Також учні переглянули презентацію та дізнались про те, що нам сказав Тарас: 6 послань українцям від Шевченка у часи війни.

 

Заходи до дня народження Тараса Шевченка

 

Заходи до дня народження Тараса Шевченка

 

Заходи до дня народження Тараса Шевченка

 

 

 

 

09.03.2023 року в 7-А класі ліцею «Білоцерківський колегіум» під керівництвом учителя Черняк Наталії Василівни пройшли Шевченківські читання. У день народження Т.Г. Шевченка ліцеісти читали вірші Великого Кобзаря, розповідали цікаві факти із життя поета, цитували його вислови, що стали крилатими… Ліцеісти уміло провели паралелі між сучасними подіями в Україні й поезіями митця. Учні з гордістю визнали, що творчість Великого Пророка була, є і буде завжди актуальною. Захід було проведено у дитанційному форматі, але це не завадило колегіантам отримати багато важливої інформації та позитивних емоцій…

 

Заходи до дня народження Тараса Шевченка

Заходи до дня народження Тараса Шевченка



 

 

З учнями 21 групи був проведений інтерактив "Нескорений Шевченко", у якому найбільше уваги приділили творам Кобзаря на історичну тематику. Обговорили поеми "Гайдамаки", "Тарасова ніч" та "Іван Підкова". Дев'ятикласники підбили підсумки, зауваживши, що ні козацька слава, ні Шевченкова, ні сучасних українських воїнів-захисників ніколи не поляже!  

 

Заходи до дня народження Тараса Шевченка

 

Заходи до дня народження Тараса Шевченка



 

Тарас Шевченко – феномен доби та геній української нації

У 1814 році 9 березня народився Тарас Шевченко. Його ми знаємо як визначного поета, класика української літератури, мислителя та художника. У 2023 році весь світ відзначає 209-річчя від дня народження письменника.

У 34 групі ліцею «Білоцерківський колегіум» було проведено літературну годину «Тарас Шевченко – феномен доби та геній української нації». Ліцеїсти декламували улюблені вірші Кобзаря та слухали їх у виконанні Богдана Ступки. Також учні побували на віртуальній екскурсії у музеї поета.

            Тарас Шевченко став символом боротьби багатьох поколінь українців за свободу та незалежність. І сьогодні захищає, надає сили і надихає українців на боротьбу за свободу у ці дні війни з росією.

 За нами перемога! Пам’ятаймо слова нашого українського пророка:

І на оновленій землі

Врага не буде, супостата,

А буде син, і буде мати,

І будуть люде на землі.

 

Слава Україні! Героям Слава!

 

Заходи до дня народження Тараса Шевченка


Заходи до дня народження Тараса Шевченка




3584 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум