Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » Всесвітній день шульги

Всесвітній день шульги

 Свято Всесвітній день шульги відзначається в другій декаді серпня. Засновано заініціативою британського Клубу ліворуких в 1992 році. Святкування присвячені питанням прав ліворуких людей та приверненню уваги виробників товарів до проблем шульги.
Приблизно 10-11% всіх людей на планеті - шульги. Передбачається, що роль у визначенні провідноїруки можуть грати до 40 генів. Також відомо, що в цілому 40% з нас лівоухі, 30% - лівоглазі, і 20% - лівоногі.

Перевірити, яке око у нас домінує, можна наступним чином: витягніть перед собою руку з піднятим догори великим пальцем. Спочатку подивіться на палець двома очима, а потім по черзі закрийте лівеі праве око. Ведуче око - то, яке дає картинку, найбільш близьку до тієї, що ви бачите двома очима. Можна протестувати і вуха точно так же: у якого з них ви зазвичай тримаєте телефон або яке вухо видокладаєте до стіни, щоб послухати, про що говорять в сусідній кімнаті?

Сучасний світ створений для людей, які все роблять правою рукою. Письмове і кухонне приладдя,двері і замки, комп’ютерні миші і багато іншого для праворуких. Решта пристосовуються. На щастя, ліворуких школярів вже не примушують писати правою, але і в даний час зустрічаються деякі батьки,вихователі або навіть вчителі, які намагаються перевчити «неправильну дитину».Всесвітній день ліворуких вперше відзначали 13 серпня 1992 за ініціативою британського Клубу ліворуких, створеного в 1990 році.Цього дня лівші всього світу прагнуть привернути увагу виробників товарів до необхідностівраховувати і їхні зручності, влаштовують різноманітні заходи і змагання. Проте головноюстурбованістю Клубу ліворуких Великобританії є те, що в багатьох школах країни дітей-лівшей як і раніше прагнуть перевчити до письма правою рукою, що викликає психологічні стреси і знижуєуспішність учнів.

На Русі до лівшей ставилися підозріло. Їм навіть забороняли надавати свідчення в суді. Вважалося, що шульгою був сам диявол. А в радянських школах маленьких лівшей переучували в обов’язковому порядку. Психологи говорять, що всі ці люди володіють сильним характером і потужним творчим потенціалом.

Список відомих людей, які все робили «однією лівою», вражає - Марк Твен, Леонардо да Вінчі, Мікеланджело, Бетховен, Пол Маккартні і Рінго Старр, Мерилін Монро, Роберт Де Ніро. Ліворукими були Юлій Цезар та Олександр Македонський, Наполеон і Карл Великий, Уінстон Черчілль та Жанна Дарк, і навіть три президенти США - Рональд Рейган, Джордж Буш-старший, Білл Клінтон.

Всесвітній день шульги



39 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Вересень 2024 (16)
Серпень 2024 (20)
Липень 2024 (21)
Червень 2024 (14)
Травень 2024 (26)
Квітень 2024 (26)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум