Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Технології » Виховна робота » Євроклуб "Patriot"

Євроклуб "Patriot"

Євроклуб "Patriot"

 

Керівник гуртка - Сич Марина Олександрівна

Засідання проходять в 301 ауд. о 15:25 в четвер
Модель ООН - освітня ролева гра, в ході якої імітується засідання різних органів системи ООН. ЇЇ учасники виступають в ролі дипломатів, відтворюючи роботу Організації з дотриманням реальних правил процедури. Вони представляють різні країни і беруть участь в обговоренні поточних питань, які стоять на порядку денному в ООН.За рахунок імітації діяльності ООН, на прикладі роботи різних органів організації, учасники дізнаються про проблеми в різних регіонах світу та шляхи їх вирішення ООН. Щорічно проходять сотні Моделей ООН у всьому світі, а 2009 року вперше відбулась Глобальна Модель ООН.Взявши на себе роль посла в ООН, учасники відчувають складності формування міжнародної політики з перших рук. Кожен делегат представляє точку зору однієї держави-члена Організації Об'єднаних Націй, досліджуючи політику цієї країни і висуває ці погляди іншим делегатам.

 

 МЕТА ЄВРОКЛУБУ "Patriot"

- сприяння процесам євроінтеграції, підтримка курсу України на інтеграцію в Європейські структури;

- розширення знань про Європу, країни Європейського Союзу;
- інформування про ЄС, євроінтеграційні процеси та співпрацю України та ЄС;
- поширення інформації про Україну, її місця на Європейському континенті та роль в процесі євроінтеграції;
- створення сприятливих умов для самореалізації учнівської молоді;

- вироблення нового стилю відносин, поведінки, мислення; підготовка молоді до життя в об’єднаній Європі.

 ЗАВДАННЯ

 - вивчення та поширення інформації історії, культури, мови, звичаїв та традицій як країн Європейського Союзу, так і України як невід’ємної частини європейської цивілізації;

- проведення зборів, зустрічей, засідань, конкурсів, конференцій з метою обміну досвідом та обговорення актуальних проблем;
- встановлення культурних, освітніх та ділових контактів між молоддю України та країн ЄС;
- сприяння вивченню іноземних мов;
- підготовка та проведення круглих столів, дебатів, диспутів, конференцій та інших форм діяльності, спрямованих на підвищення інтелектуального рівня та обізнаності молоді щодо принципів діяльності ЄС та його структур.

ПРОЕКТИ

2016/2017 навчальний рік

Всеукраїнський форум «Ми – Українці!»

18-20 жовтня делегація зі складу учнів та вихованців навчальних закладів області взяла участь у Всеукраїнському форумі патріотичних справ учнівської молоді «Ми – Українці!». Під час роботи форуму учасники презентували свої дослідження за напрямками: «Відзначення національних дат і їх роль у відновленні історичної пам’яті та формуванні національної гідності», «Український виховний ідеал та українець ХХІ століття: хто він – мій сучасник?», «Українське козацтво в історичній традиції та в сучасних умовах розвитку Української держави», «Цікаві форми організації учнівського самоврядування (будь якого рівня). Напрями діяльності», «Кращий організаційно-масовий захід (літнє тематичне таборування, змагання, збір, зліт, фестиваль)», «Довгострокова програма (проект) навчального закладу, асоціації (об’єднання) навчальних закладів або району, в т.ч. дитячих та молодіжних громадських організацій, діяльність яких спрямована на національно-патріотичне виховання дітей та молоді». Доповіді учасників увійшли до збірника матеріалів форуму. Юні дослідники були відзначені дипломами. Серед них учениці колегіуму – Нормировська Єлизавета та Онопрієнко Юлія.

2015/2016 навчальний рік

http://www.euroclubs.org.ua/p/blog-page_3795.html

Європа починається з нас! - ютуб-кампанія

ІНФОРМАЦІЙНІ ГОДИНИ, ДЕБАТИ, ДИСПУТИ, КОНКУРСИ 

2015/2016 навчальний рік

Наші есе - найкращі!!!

Лісова Поліна  «Європейська ідентичність:конструювання колективної єдності»

Нормировська Єлизавета «Імміграція: більша проблема, ніж ви думаєте»

Успіх гуртківців на Всеукраїнській олімпіаді «Європейські студії»

29 березня 2016 року в червоному корпусі Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся фінал трьох Всеукраїнських олімпіад «Європейські студії», «Сполучені Штати Америки: минуле та сьогодення» та «Іспаномовні країни». Олімпіади проводить освітня програма «американістика та європейські студії» історичного факультету спільно програмою Єврокомісії «eTwinningPlusUkraine», Асоціацією іспаністів України та громадськими організаціями «Ліга інтернів», «Сучасний світ молоді» за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні та Посольства Королівства Іспанія в Україні.

 Старшокласникам пропонувалося  підготувати та надіслати до журі конкурсу есе згідно з обраною тематикою олімпіади. Колегіантів зацікавили історичні проблематики США та Європи. Роботи учениць 31 групи охоплювали історію , сучасний стан, перспективи європейської  інтеграції: Лісова Поліна презентувала есе на тему «Європейська ідентичність:конструювання колективної єдності», Нормировська Єлизавета – «Імміграція: більша проблема, ніж ви думаєте».

Фінал Олімпіади передбачав виконання учасниками 20-ти тестових завдань з історії та культури Америки, Європи,  Іспанії та іспаномовних країн Латинської Америки ХХст. Фіналістам слід було обрати вірну відповідь з-поміж 3-х запропонованих варіантів.

У вітальному слові, яке передувало фінальному змаганню, до учасників звернулися організатори заходу, декан Історичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка, професор Іван Казимирович Патриляк, професор кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн, професор Олег Петрович Машевський.

 

До складу журі Олімпіади увійшли вітчизняні фахівці: Шевченко Наталія Ігорівна /голова/, доцент кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Іваницька Лілія Василівна, доцент кафедри історії мистецтв Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Лукач Ілона Бейлівна, старший викладач Дипломатичної Академії МЗС України.

Учні Білоцерківського колегіуму  брали участь у двох олімпіадах:Каструбін Максим (32 група,н.к. Махаринська О.П.) - «Сполучені Штати Америки: минуле та сьогодення», Лісова Поліна та Нормировська Єлизавета (31 група, н.к. Середа К.М.) - «Європейські студії».

За підсумками фінальних змагань за найкраще есе журі вирішило відзначити Лісову Поліну, ученицю 31 групи Білоцерківського колегіуму.

Переможці отримали дипломи та цінні подарунки, учасникам  вручені грамоти та заохочувальні призи.


Розпочався ІІІ Всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць»

Всеукраїнський конкурс учнівських есе «Права людини і сучасні виклики України»

ІНШІ ВИДИ ДІЯЛЬНОСТІ

Корисні посилання

Навчальна програма «Європейський клуб»

Євроклуби в Україні

Європа - гра

Європейський клуб у школі. Навіщо? Як? Чому?

Паскаль Фонтен. Європа в 12 уроках

Тренінги з європейської інтеграціїта впровадження європейських проектів

Методичний посібник для євроклубів

Посібник для роботи із шкільними євроклубами

HMUN 2015 Guide to Delegate Preparation

 

 

 



1428 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум