Це особливий день для любителів макаронів у вільній Америці. Перше письмове свідчення про цей продукт було виявлено у 1154 році на Сицилії. Так само згадки про вироби з борошна на зразок макаронів можна знайти і в грецькій міфології. Вона є джерелом самого раннього свідоцтва про "виробників" макаронів. "Бог Вулкан винайшов пристрій, щоб перетворювати тісто на струни" - говорить легенда.
У 1884 році в Брукліні, Нью-Йорк, відкрилася перша американська фабрика з виробництва макаронів, якою керував француз. Він використовував коня для роботи спеціального механізму, що виготовляв макарони в промислових масштабах.
7 липня - Національний день макаронів в США, як ніби нам потрібно інше виправдання, щоб приготувати деякі з наших улюблених макаронів в цей день. В Італії відзначають День, присвячений цьому кулінарному виробу - 25 жовтня.
На нашій планеті навіть створена спеціальна міжнародна група людей, які професійно їдять і обговорюють макарони, а Національна асоціація пасти (NPA) в Сполучених Штатах є торговельною асоціацією професіоналів в індустрії виробництва макаронних виробів. NPA спочатку сформувалася як Національна асоціація виробників макаронів і локшини Америки в 1904 році і зареєстрована однією з найстаріших торгових асоціацій в Сполучених Штатах.