Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » Бабин Яр: 81 рік скорботи

Бабин Яр: 81 рік скорботи

 Учнівська конференція «Забуттю не підлягає» 

 

29 вересня виповнилося 81 рік, відколи у Бабиному Яру в Києві були вбиті перші жертви нацистської політики винищення – майже 34 тисячі київських євреїв.

Учні 41 групи вшанували пам'ять невинно убієнних людей. Бабин Яр – це некрополь для більш ніж 100 тисяч цивільних громадян – як дорослих, так і дітей та людей старшого віку, військовополонених.

Віддаємо данину пам’яті і поваги тим, хто був вбитий у Бабиному Яру, а разом із ними – всім 6 мільйонам євреїв, що загинули у Катастрофі. Віддаємо данину пам’яті й тим, хто не змовчав, не дав приховати цей страшний злочин, стерти його зі сторінок історії.

 

Бабин Яр: 81 рік скорботи

 

Бабин Яр: 81 рік скорботи



 

 


 

 

29 вересня 2022 року виповнюються 81-ті роковини однієї з найтрагічніших сторінок  в історії ХХ століття – початку масових розстрілів мирного населення, вчинених гітлерівцями в урочищі Бабин Яр під час окупації Києва у 1941-1943 роках.

У 42 групі ліцею «Білоцерківський колегіум» було проведено учнівську конференцію «Забуттю не підлягає».

Основні тези конференції:

-         ці трагічні події відомі як символ «Голокосту від куль» і нацистської  політики масового знищення населення.

-         розстріли в Бабиному Яру відбувалися майже щоденно понад два роки від вступу нацистів та їхніх союзників до Києва вересні 1941-го і до завершення окупації міста в листопаді 1943 року. За цей час було знищене практично все єврейське населення міста.

     -  у ХХІ столітті геноцид знову прийшов на українську землю.

-         сьогодні рашисти, наслідуючи нацистів, заявляють про «розв’язання українського питання» подібно до гітлерівського «розв’язання єврейського питання», а вигаданий у російській федерації «антифашизм» став прямою загрозою для євреїв у сучасній Україні.

-         російськими варварами були обстріляні єврейські цвинтарі, синагоги, навіть Бабин Яр.

 

Але ні тоді, ні зараз -  нас не зламати.

Ми – вистоїмо, перемога буде за нами!

 

 

Бабин Яр: 81 рік скорботи

 

Бабин Яр: 81 рік скорботи
 
29 вересня для учнів 32 групи була проведена виховна година на тему: «Бабин Яр: без права на забуття». 
   Саме в цей день в Україні та світі відзначають 81-ті річницю страшної трагедії, яка відбулася у Бабиному Яру. Ця подія є однією з найтемніших сторінок історії України. Та про неї потрібно пам’ятати, адже саме так ми зможемо вшанувати пам’ять мільйонів жертв Голокосту. 
Бабин Яр: 81 рік скорботи
У 43 і 44 групах вчителька історії Махаринська О.П. провела уроки пам'яті, присвячені цим трагічним подіям. Учні пригадали події 1941 року в Києві та Білій Церкві, подивились навчальне відео з історичною довідкою, поділилися своїми враженнями від екскурсії у вересні 2021 року.
Ключовим питанням на уроці було "Чому людство допустило таку трагедію? Що варто зробити, щоб геноциди не повторювались у зараз та в майбутньому?"
Сьогодні, як ніколи, важливо згадати події тих днів, щоб розуміти цінність кожного життя у минулому та майбутньому.
Бабин Яр: 81 рік скорботи

Бабин Яр: 81 рік скорботи
29 вересня 2022 року в Україні та світі відзначають 81-ті роковини страшної трагедії, яка відбулася у Бабиному Яру. Ця подія є однією з найтемніших сторінок історії України.
Для того, щоб колегіанти усвідомлювали важливість толерантного ставлення до інших народів, у 21 групі було проведено виховну годину на тему "Бабин Яр: без права на забуття".
Після вступної бесіди учні переглянули відео "Бабин Яр. Без права на існування. Цілком таємна операція нацистів".
Бабин Яр: 81 рік скорботи

Бабин Яр: 81 рік скорботи


В історії нашого народу багато трагічних сторінок. Однією з них є Друга світова війна, яка обернулася для всіх низкою жахливих подій, незліченними людськими втратами та матеріальними збитками. Бабин Яр – це всесвітньо відоме місце трагедії, що стала символом Голокосту.  У 31 групі відбувся урок пам’яті «Бабин Яр: без права на забуття»
          Під час заходу  ліцеїсти  дізналися про історичні відомості Другої Світової війни, розкрили зміст і наслідки трагедії Бабиного Яру. Тема трагедії Бабиного Яру сьогодні дуже актуальна, оскільки вона тісно пов’язана з питаннями патріотизму, самопожертви в ім’я високої ідеї, єдності нації, її політичної свідомості.
Бабин Яр: 81 рік скорботи


<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->

 

 



200 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум