Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » Європейські канікули ліцеїстів

Європейські канікули ліцеїстів

         Учні ліцею «Білоцерківський колегіум» під час весняних канікул здійснили незабутню подорож Європою. Відвідали Братиславу, Болонью, Пізу, Рим, Ватикан, Флоренцію, Венецію та Угорщину.

Братислава маленька, але дуже затишна столиця на Дунаї, яка за свою історію 5 разів була столицею кожного разу іншої держави. Історія міста багата на події, зокрема тут проходили пишні коронації, підписання мирних угод, у місті є численні палаци, церкви й музеї. У Братиславі можна легко залишити своє серце у старовинних, повних дивовижної історії та містерії околицях. Тут колегіанти побачили Братиславський град, Головну площу, Стару ратушу, Президентський палац, Словацький національний театр.

Після переїзду «Товстушка Болонья» запросила нас у зовсім інший світ, в якому панує атмосфера комфорту, затишку, гостинності й доброти. Болонья є одним з культурних центрів Італії, тут знаходиться університет, заснований ще в XI столітті.

Наступного дня відвідали Пізу. Колись це місто оскаржувало вплив Генуї та Венеції на морях, а тепер лише покірно пожинає лаври однієї комічної архітектурної помилки, завдяки якій місто стало брендом, предметом національного надбання. Але не варто віддавати вежі всю увагу, адже є ще Площа Чудес, причали лунгарно та будинок Галілео Галілея.

Неабияк ліцеїстам запам’яталася екскурсія «Рим пам'ятає багато». Важко знайти на землі людину, в якої при звучанні цього слова перед очима не з’являються барвисті образи вулиць, просочених древньою історією, величного Колізею, безлічі старовинних храмів, прикрашених руками  Мікеланджело й Рафаеля... Священний світ мистецтва та релігії...

Згодом наш шлях проліг у найменшу країну у світі - Ватикан, який розмістився на території одного міста. Діти змогли здійснити прогулянку святими місцями й доторкнутися до історії християнства, побачити Собор Святого Петра.

Флоренція – «кам’яна квітка». Вона дивовижно й гармонійно поєднує в собі велич та помпезність Риму, романтичність Венеції, могутність Ватикану, спокій та затишок Верони. Флоренція – це батьківщина епохи Відродження, це «Давид» Мікеланджело та «Венера» Ботічеллі, це площа Сеньйорії та «Ворота раю», це дзвіниця Джотто та Понте-Веккьо. Здається, що духом мистецтва пронизане навіть тутешнє повітря. Воно збирається десь високо на горі Монтальбано та спускається вниз, прямуючи вузькими вуличками міста, просочується в затінені сади Медичі та щільним кільцем змикається над куполом Брунеллескі.

Незабутні враження залишила  екскурсія до Венеції, адже тут хоча б один раз у житті повинен побувати кожен. Важко описати словами місто-пам'ятник людської волі до життя й боротьби із силами природи, побудоване на 118 островах, з'єднане 400 мостами, місто, де неможливо знайти жодного автомобіля, яке живе своїм життям та з радістю ділиться своїми таємницями із захопленими гостями. Замість вулиць у старому місті знаходяться канали, які оповиті дивовижною історією, гондоли та гондольєри, чий неймовірний спів італійських пісень відлунням огортає місто.

В останній день подорожі відвідали столицю Угорщини – Будапешт. Місто вразило своєю архітектурою та мальовничими панорамами. Кажуть, що той, хто побував в Будапешті один раз, точно повернеться сюди й вдруге!

Під час екскурсії колегіантів неабияк вразили  шедеври світової архітектурної спадщини: Королівський палац і Середньовічний квартал, резиденція королів − Будайська фортеця, знаменитий Рибальський бастіон, що захоплює мільйони туристів неймовірною панорамою на Дунай і протилежний берег, який відкривається з його тераси, величний будинок Парламенту, Площу Героїв.

 

 

Європейські канікули ліцеїстів

Європейські канікули ліцеїстів

Європейські канікули ліцеїстів

Європейські канікули ліцеїстів

Європейські канікули ліцеїстів

Європейські канікули ліцеїстів

Європейські канікули ліцеїстів

Європейські канікули ліцеїстів


 


 


31 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Травень 2024 (2)
Квітень 2024 (26)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум