Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Список статей за Червень 2024 року

Вільям Томсон (Лорд Кельвін): до 200-річчя від дня народження видатного фізика, одного з основоположників термодинаміки

Вільям Томсон, лорд Ке́львін (англ. William Thomson, 1st Baron Kelvin; 26 червня 1824, Белфаст — 17 грудня 1907, Ларгс, Ейршир, Шотландія) — один із найвидатніших фізиків у світовій історії. Член Геттінгенської академії наук.

Ще студентом Томсон опублікував ряд робіт з застосуванням рядів Фур'є до питань фізики і в чудовому дослідженні «Рівномірний рух тепла в однорідному твердому тілі і його зв'язок з математичною теорією електрики» («The Cambridge math. Journ.», 1842) провів важливі аналогії між явищами поширення тепла і електричного струму і показав, як вирішення питань з однієї з цих галузей застосувати до питань іншої галузі. В іншому дослідженні «The Linear Motion of Heat» (1842, ibid.) Томсон розвинув принципи, які потім плідно застосував до багатьох питань динамічної геології, наприклад, до питання про охолодження Землі.

У 1845 році, перебуваючи в Парижі, Томсон почав у журналі Жозефа Ліувілля друкування ряду статей з електростатики, в яких виклав свій метод дзеркальних зображень, що дав можливість просто розв'язати багато складних задач електростатики.

З 1849 року пішов відлік робіт Томсона з термодинаміки, надрукованих у виданнях королівського товариства в Единбурзі. У першій з цих робіт Томсон, спираючись на дослідження Джоуля, вказав, як слід змінити принцип Карно, викладений у творі останнього «Réflexions sur la puissance motrice du feu et sur les machines propres à développer cette puissance» (1824 рік), для того, щоб принцип узгоджувався з сучасними даними; ця знаменита робота містить одне з перших формулювань другого закону термодинаміки.

У 1852 році Томсон дав інше формулювання його, а саме вчення про розсіяння енергії.

У тому ж році Томсон спільно з Джоулем провів відоме дослідження над охолодженням газів під час розширення без виконання роботи, яке послужило перехідним ступенем від теорії ідеальних газів до теорії реальних газів.

Розпочата в 1855 році робота з термоелектрики («Electrodynamic Qualities of Metals») викликала посилену експериментальну роботу; в ній брали участь студенти, і це поклало початок практичних робіт студентів в університеті Глазго — першому у Великій Британії, а також початок лабораторії з фізики в Глазго.






 

21 червня- Свято музики

Свято музики– світова музична подія, яка відбувається щороку в день літнього сонцестояння 21 червня. В цей день на вулицях, площах, у парках та інших місцях тисячі міст у 120 країнах відбуваються безкоштовні виступи любителів музики та професійних музикантів. Концерти в рамках фестивалю проводяться на відкритому повітрі в парках, скверах і на площах. Вітаються спонтанні виступи музикантів на вулицях, що створює неповторну атмосферу свята.

Fete de la Musique(свято музики) сягає своїм корінням в 1982 р., коли за ініціативою міністра культури Франції, Жака Ланге, був проведений перший національний фестиваль в Парижі, а масштабного міжнародного розголосу здобуло 1985-го – з Європейським роком музики.

За останні 15 років Fete de la Musique поширилось на всі континенти і придбало справді світовою статусу. На сьогоднішній день Fete de la Musique є найбільшим міжнародним музичним фестивалем об'єднуючи цілі народи, культурні традиції і виконавців всіх стилів і напрямків. 

 

21 червня- Свято музики
21 червня- Свято музики



 




 

День літнього сонцестояння

Хоча літнє сонцестояння в деякому сенсі і знаменує початок літа, це не є самий жаркий час у році, а наша Земля не єдина планета, на якій відбувається це, вельме цікаве явище. Наприклад, на Урані, кожен період літнього сонцестояння триває приблизно протягом 42-х років, а сонцестояння на Марсі відбувається відразу через кілька днів після того, як в червні це сталося на Землі.

День літнього сонцестояння, як правило 20 або 21 червня, в залежності від року. Це важлива астрономічна і географічна подія, що відбувається в Сонячній системі. Цього дня наша планета, здійснюючи рух навколо сонця і обертаючись навколо уявної осі, в черговий раз зайняла по відношенню до Cолнця таке положення, коли сонячне проміння в Північній півкулі прямовисно "падає" на північний тропік і висвітлює дно найглибших колодязів. Цей день знаменує початок літа в північній півкулі Землі і початок зими в південній півкулі.

В 2024 році День літнього сонцестояння припадає на 20 червня.

День літнього сонцестояння


 

 

20 червня – День біженців

Всесвітній день біженців – це міжнародний день, призначений Організацією Об’єднаних Націй на честь біженців по всьому світу. Він відзначається щороку 20 червня і визнає силу і мужність людей, які були змушені втекти з рідної країни, щоб уникнути конфліктів чи переслідувань. Всесвітній день біженців – це нагода викликати у громадськості співчуття та розуміння їхньої біди та визнати їхню стійкісaть у відбудові свого життя.

З початку повномасштабної агресії рф проти України понад 6 мільйонів українців були змушені покинути свої домівки та поїхати за кордон.

Сповідуючи принципи, проголошені Конвенцією про статус біженців європейські країни прийняли громадян України та внесли зміни у національне законодавством своїх країн, щоб надати можливість біженцям з України реалізуватися у цей не легкий для них час.

«Краще, аніж вдома, ніде не буває…» Такої думки дотримуються практично всі українці, які через війну, яку принесли на українську землю рашисти, опинилися на чужині.

20 червня – День біженців

 

 

Всесвітній день боротьби з опустелюванням і засухою

17 червня кожного року відзначається свято, встановлене Генеральною Асамблеєю ООН 30 січня 1995 року - Всесвітній день боротьби з опустелюванням і засухою (World Day to Combat Desertification and Drought). Дата проведення свята була обрана невипадково. 17 червня 1994 року прийнята Конвенція Організації Об'єднаних Націй по боротьбі з опустелюванням.

Основним завданням Всесвітнього дня боротьби з опустелюванням і засухою є підвищення інформованості про необхідність міжнародної співпраці в боротьбі з опустелюванням і наслідками посухи. 17 червня - ідеальний день, щоб нагадати всім, що з опустелюванням можна ефективно боротися, що рішення можливі. Звичайно, головними інструментами для досягнення цієї мети є більш активна участь населення і співробітництво на різних рівнях.

На сьогоднішній день пустельні території займають близько 14% земної суші, вдвічі менше, ніж припадає на ліси - близько 30%. Тільки ось ліси щорічно скорочуються, а пустелі, навпаки, розростаються. Опустелювання - це процес перетворення родючих земель в пустелю, а також один з найбільш тривожних світових процесів деградації навколишнього середовища. Через критичні погодні умови, особливо засухи, і в результаті людської діяльності, що забруднює і руйнує землі, орні землі перетворюються на пустелі.

Під засухою розуміють тривалу і значну відсутність опадів, яка відбувається при підвищеній температурі і зниженій вологості повітря. Засуха призводить до зменшення запасів вологи в ґрунті, що призводить до зниження або загибелі врожаю. Злидні, політична нестабільність, збезлісення, надмірний випас і погані методи зрошення можуть на довгі роки підірвати продуктивність землі.

Зі зміною екосистем і розширенням пустель зменшується виробництво харчових продуктів, пересихають джерела води, а окремі групи населення змушені перебиратися в райони з більш сприятливими умовами, мігрувати.

Найбільш ймовірними наслідками опустелювання є:

  • більш широке поширення хвороб, які передаються через воду і харчові продукти, через неналежну гігієну в результаті браку чистої води;
  • загострення загрози недостатності харчування в зв'язку зі зменшенням запасів харчових продуктів і води;
  • різні респіраторні хвороби, які викликає атмосферний пил та інші забруднювачі повітря;
  • поширення інфекційних хвороб в зв'язку з міграцією населення.

Щорічно Всесвітній день боротьби з опустелюванням і засухою присвячений певній темі. Сьогодні девіз: «Здорова земля - ​​здорові люди», який просувається Конвенцією по боротьбі з опустелюванням, актуальний як ніколи.

Всесвітній день боротьби з опустелюванням і засухою


 

Випуск 9-х класів

Вчора ви стояли біля дошки,

 А сьогодні – ліцею випускники!

Вітаємо із випуском й радості зичимо,
Хай успіх завжди прикрашає обличчя,
Життя хай натхненням і щастям вирує,
І миті гармонії доля дарує!

14 червня 2024 року у ліцеї «Білоцерківський колегіум» відбувся випуск 9-х класів. Із вітальним словом до винуватців свята звернулася Галина Миколаїна Склярова – директор ліцею.
До випускників також звернулися і їх класні керівники. Група 21 – класний керівник Наталія Василівна Черняк, група 22 - класний керівник Оксана Василівна Бондаренко та група 23 - Юрій Іванович Тимошенко. 
Окрасою свята стали пісні у виконанні Максима Музиченка, учня 22 групи та Ольги Дрозд, учениці 31 групи.
Вітаємо учнів, батьків та вчителів із святом вручення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти дев’ятикласниками. Бажаємо зробити правильний вибір у майбутньому. Нехай дорога ваша буде завжди успішною та безхмарною.
Випуск 9-х класів

Випуск 9-х класів

Випуск 9-х класів
Випуск 9-х класів

Випуск 9-х класів

Випуск 9-х класів

Випуск 9-х класів

Випуск 9-х класів

Випуск 9-х класів
Випуск 9-х класів

Випуск 9-х класів

Випуск 9-х класів
Випуск 9-х класів


Випуск 9-х класів

Випуск 9-х класів

Випуск 9-х класів

Випуск 9-х класів

Випуск 9-х класів

Випуск 9-х класів

Випуск 9-х класів

Випуск 9-х класів

Випуск 9-х класів




 

 

Українські діти - учасники міжнародного проєкту "Open Dialogue", отримують подарунок від американського благодійного фонду "Urgent" - Universal Relief and Giving Efforts Nonprofit Togethership та Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви

 

Напередодні спекотного літа американський благодійний фонд "URGENT" та Агенція стратегічного розвитку Білої Церкви здійснили щедру ініціативу на користь українських дітей, які приймають участь у міжнародному проєкті "Open Dialogue". Діти, які залучені до цього проєкту, спрямованого на підтримку спілкування та розуміння між українською та американською молоддю, отримали можливість весело та активно провести час у комплексі "Greblya Club" у місті Біла Церква.
Цей несподіваний подарунок був приємним сюрпризом для дітей, які з нетерпінням чекали можливості відпочити після напруженого навчального року. Маленькі учасники насолодилися розвагами та великим басейном під відкритим небом, а також сауною та чанами.
Міжнародний проєкт "Open Dialogue" об'єднує дітей з ліцею "Білоцерківський колегіум" та Caruso Middle School з Чикаго. У межах цього проєкту діти беруть участь у спільних навчальних та культурних заходах, що сприяють кращому знайомству одне з одним та їх культурами.
Ми щиро вдячні Олександру Топоровському, президенту благодійного фонду "URGENT", та Оксані Сахаровій, заступнику директора Агенції стратегічного розвитку міста Білої Церкви, за їхню підтримку та наполегливу працю протягом цього навчального року, і ми сподіваємося на подальшу плідну співпрацю.

 

Українські діти - учасники міжнародного проєкту "Open Dialogue", отримують подарунок від американського благодійного фонду "Urgent" - Universal Relief and Giving Efforts Nonprofit Togethership та Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви


Українські діти - учасники міжнародного проєкту "Open Dialogue", отримують подарунок від американського благодійного фонду "Urgent" - Universal Relief and Giving Efforts Nonprofit Togethership та Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви

Українські діти - учасники міжнародного проєкту "Open Dialogue", отримують подарунок від американського благодійного фонду "Urgent" - Universal Relief and Giving Efforts Nonprofit Togethership та Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви

Українські діти - учасники міжнародного проєкту "Open Dialogue", отримують подарунок від американського благодійного фонду "Urgent" - Universal Relief and Giving Efforts Nonprofit Togethership та Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви

Українські діти - учасники міжнародного проєкту "Open Dialogue", отримують подарунок від американського благодійного фонду "Urgent" - Universal Relief and Giving Efforts Nonprofit Togethership та Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви

Українські діти - учасники міжнародного проєкту "Open Dialogue", отримують подарунок від американського благодійного фонду "Urgent" - Universal Relief and Giving Efforts Nonprofit Togethership та Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви

Українські діти - учасники міжнародного проєкту "Open Dialogue", отримують подарунок від американського благодійного фонду "Urgent" - Universal Relief and Giving Efforts Nonprofit Togethership та Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви

Українські діти - учасники міжнародного проєкту "Open Dialogue", отримують подарунок від американського благодійного фонду "Urgent" - Universal Relief and Giving Efforts Nonprofit Togethership та Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви

Українські діти - учасники міжнародного проєкту "Open Dialogue", отримують подарунок від американського благодійного фонду "Urgent" - Universal Relief and Giving Efforts Nonprofit Togethership та Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви

Українські діти - учасники міжнародного проєкту "Open Dialogue", отримують подарунок від американського благодійного фонду "Urgent" - Universal Relief and Giving Efforts Nonprofit Togethership та Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви

Українські діти - учасники міжнародного проєкту "Open Dialogue", отримують подарунок від американського благодійного фонду "Urgent" - Universal Relief and Giving Efforts Nonprofit Togethership та Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви

Українські діти - учасники міжнародного проєкту "Open Dialogue", отримують подарунок від американського благодійного фонду "Urgent" - Universal Relief and Giving Efforts Nonprofit Togethership та Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви

Українські діти - учасники міжнародного проєкту "Open Dialogue", отримують подарунок від американського благодійного фонду "Urgent" - Universal Relief and Giving Efforts Nonprofit Togethership та Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви

Українські діти - учасники міжнародного проєкту "Open Dialogue", отримують подарунок від американського благодійного фонду "Urgent" - Universal Relief and Giving Efforts Nonprofit Togethership та Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви

[center]Українські діти - учасники міжнародного проєкту "Open Dialogue", отримують подарунок від американського благодійного фонду "Urgent" - Universal Relief and Giving Efforts Nonprofit Togethership та Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви

 

 


 

 

Увага! Увага! Увага!

Увага! Увага! Увага!
Терміновий збір на мікроавтобус для бригади Гвардії наступу «Рубіж»
Ціль збору 200 000.00 грн.
Потреба повязана з виконанням спеціальних завдань на лінії оборони.
Просимо підтримати добру справу!
Разом - ми сила!
https://send.monobank.ua/jar/swY1VVtcA
або Номер картки банки
5375 4112 1916 7108

Дякуємо всім за допомогу!
Слава ЗСУ!

Увага! Увага! Увага!

 

 

Оголошується набір здобувачів освіти на 2024/2025 навчальний рік

Оголошується набір здобувачів освіти на 2024/2025 навчальний рік

до 8-го класу:

допрофільна суспільно-гуманітарна підготовка: поглиблене вивчення української та англійської мов, історії України;

до 10-го класу:

- профіль іноземної філології: поглиблене вивчення англійської мови (рівень В2), другої іноземної мови (французької/німецької), а також вивчення англійською мовою мистецтва, інформатики та природничих наук;

- профіль української філології: поглиблене вивчення української мови, української літератури, англійської мови (рівень В1);

- історичний профіль: поглиблене вивчення історії України, української мови, англійської мови;

- математичний профіль: поглиблене вивчення математики, української та англійської мов;

- природничий профіль: поглиблене вивчення біології, української та англійської мов.

До 9 та 11 класів зараховуються учні на вакантні місця.

Переможці та призери обласних та Всеукраїнських учнівських олімпіад, конкурсів-захистів МАН, інших конкурсів, а також учні, які мають високий рівень навчальних досягнень (10-12 балів) із усіх предметів, зараховуються на пільгових умовах.

Ліцей "Білоцерківський колегіум" = якісна освіта! Якісна освіта = успішний старт!

Електронна заява для вступу до Ліцею "Білоцерківський колегіум" до 10 класу

Електронна заява для вступу до Ліцею "Білоцерківський колегіум"

Заяви подаються до приймальної комісії, яка знаходиться за адресою: м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149.

Довідки за телефоном: (04563) 64570, 0975174420, 063-234-62-52.

Детальніше з умовами вступу можна ознайомитись на сайті за покликанням: https://bckolegium.com.ua/pro_kolegum/25-umovi-priyomu.html

 

 

День журналіста

Щорічно в Україні 6 червня відзначають професійне свято працівників засобів масової інформації - День журналіста. Це свято всіх українських журналістів, кореспондентів і репортерів. День був заснований на національному рівні 25 травня 1994 року Указом президента України Леоніда Кравчука. Дата для Дня журналіста в Україні була обрана не випадково. Саме 6 червня в 1992 році в Брюсселі, Національна спілка журналістів України була прийнята в найбільшу в світі організацію професійних працівників ЗМІ - Міжнародну федерацію журналістів.

Журналістом називають людину, яка створює новини. Люди цієї професії насправді формують інформаційне поле, в якому ми з вами живемо. Щодня ми слухаємо ранкові шоу по радіо, читаємо статті і дивимося відеоролики в смартфоні, а також дивимося передачі новин по телевізору.

Завдяки роботі журналіста ми дізнаємося багато інформації: прогноз погоди на завтра, чи варто купувати новий гаджет, що відбувається в гарячих точках планети, хто став президентом в нашій або сусідній країні. Безумовно, що без праці журналіста в світі наступила б велика тиша і загальне незнання. За час свого існування журналістика довела свою здатність забезпечувати саморегулювання суспільства, надійно увійшла в механізми громадського самоврядування, стала найважливішим суб'єктом соціального управління.

У сучасному світі високо цінується професія журналіста, адже вона служить інтересам суспільства. За той вплив, який журналісти мають на громадськість і громадську думку, представників ЗМІ називають "четвертою владою".

Сьогодні відео і публікації сучасних онлайн-ЗМІ професіонали називають модним словом "контент". Без сумнівів, професійний журналіст може створювати найякісніший контент. Справжній журналіст повинен володіти такими якостями: комунікабельність; грамотна письмова та усна мова; аналітичний склад розуму; енергійність; емоційний інтелект; вміння аналізувати великі обсяги інформації; толерантність; хороший зовнішній вигляд; креативність.

 День журналіста

 

 
Назад Вперед

Опитування

Архів новин

Червень 2024 (11)
Травень 2024 (26)
Квітень 2024 (26)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум