Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » Святкування Дня Соборності України

Святкування Дня Соборності України

22 січня 2013 року в колегіумі відбулося святкування Дня Соборності України. З метою відродження пям’яті про ідею соборності української держави, почуття патріотизму, поваги та шани до історії минулого своєї Батьківщини, було проведено ряд заходів:

Святкування Дня Соборності України

1. Тематичні уроки, перегляд хронікально-документальних історичних фільмів.

2. Написання колегіантами творів-есе «Україна – соборна незалежна держава», кращі учнівські твори будуть розміщені на сайті колегіуму.

3. Участь членів Європейського туристсько-краєзнавчого клубу «Патріот» у міському етапі Всеукраїнської історико-географічної експедиції учнівської молоді «Історія міст і сіл України», де вони  досліджували історію і сучасність села Фастівка Білоцерківського району. Під час дослідження учні відвідали Фастівську сільську раду, поспілкувались із головою Стадником Іваном Івановичем, відвідали Фастівське НВО «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів-дитячий садок», зустрілися з директором школи Прищепою Віктором Володимировичем, познайомилися зі своїми однолітками та прогулялися вулицями села. Дуже багато нового та цікавого дізналися євроклубівці під час   дослідницької роботи про рідний край, тому поставили собі за мету дослідити всі населені пункти Білоцерківщини та створити «Малу енциклопедію Білоцерківщини».

4. Виставка  робіт «Україна вишивана», адже вишивка – один із давніх і найбільш розповсюджених видів мистецтва, це скарбниця вірувань, звичаїв, обрядів українського народу.

Святкування Дня Соборності України

5. Акція «Діти єднають Україну», під час якої було створено карту кордонів України. За допомогою цієї карти кожен колегіант мав змогу передати привітання та побажання в будь-яке місто України.

Святкування Дня Соборності України

6. Оформлено інформаційний стенд «Тернистий шлях до соборності України».

Святкування Дня Соборності України

У ході проведених заходів колегіанти отримали багато позитивних емоцій та вражень, збагатили свої знання з історії минувшини України, зрозуміли, що  проголошення  соборності стало втіленням у життя одвічного прагнення, століттям розірваного українського народу, мати єдину неподільну державу.


1566 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Травень 2024 (2)
Квітень 2024 (26)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум