16 серпня проводиться День шоколаду в Палау-де-Серданья і Лангедок-Руссільон у Франції. Xicolatada має більш ніж трьохсотрічну історію - традиційний фестиваль, де віддається перевага продуктам з додаванням шоколаду. Ці серпневі заходи у другий декаді місяця мають традиційний щорічний характер.
Цікаві факти про шоколад:
Найбільше шоколаду їдять у Швейцарії. Кожен житель цієї країни з’їдає в середньому 11.8 кг шоколаду в рік. А ось американці опинилися аж на 15 місці з 5,4 кг в рік на людину.
Шоколад приємніший за поцілунки. Танення його в роті приводить людину до більш тривалого відчуття ейфорії.
Найбільшу плитку шоколаду виготовили у Великобританії на фабриці Thorntons. Її вага – 5,8 тонн.
Темний шоколад добре допомагає при високому тиску, однак якщо ви тут же зап’єте його молоком, усі корисні властивості зійдуть нанівець.