Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » День народження екологічної організації «Greenpeace»

День народження екологічної організації «Greenpeace»

 

День народження екологічної організації «Greenpeace»

 

Щорічно 15 вересня у всьому світі відзначають День народження екологічної організації «Грінпіс» (Greenpeace Day). «Грінпіс» - це міжнародна некомерційна впливова організація, яка присвятила себе охороні навколишнього середовища та природних ресурсів.

Історія появи та мета «Грінпіс»

Організація з'явилася 15 вересня 1971 року в Канаді, коли кілька активістів об'єдналися, щоб боротися проти ядерних випробувань поблизу  Аляски. Спочатку «Грінпіс» займалася лише протестами проти ядерних випробувань, але незабаром її діяльність розширилася на інші аспекти екології, такі як захист океану, лісів, тварин, боротьба зі зміною клімату та боротьба за екологічну справедливість.

Головною метою «Грінпіс» стало привернення уваги суспільства до питань екології, створення громадського тиску на шкідливі викиди в атмосферу, ініціювання реформи та внесення змін до законів, спрямованих на охорону природи.

Значення та розвиток організації

«Грінпіс» працює разом із волонтерами, ініціативними групами, некомерційними організаціями та об'єднаннями. За допомогою природоохоронних кампаній «Грінпіс» показує шляхи вирішення екологічних проблем, які забезпечать сталий розвиток та соціальну справедливість на планеті.

На сьогоднішній день офіси «Грінпіс» працюють у 55 країнах. Кожна національна організація має свої проекти, при цьому існує два найважливіші для планети виклики, на яких зосереджена вся робота організації: зміна клімату та збереження біорізноманіття. «Грінпіс» має науковий центр, який працює на базі університету міста Ексетер (Великобританія) і надає науково-дослідну підтримку екологічним проектам по всьому світу.

Досягнення кампанії

За роки свого існування «Грінпіс» досягла значних успіхів у реалізації своїх цілей. Організація провела масштабні заходи, які привернули увагу світової спільноти, наприклад, такі як:

  • порятунок китів (завдяки активізації членів організації було внесено мораторій на комерційний промисел китів, що врятувало безліч тварин від загибелі);
  • захист лісів та боротьба з вирубкою («Грінпіс» активно бореться за збереження лісів, застерігаючи від катастрофічних практик вирубки та звертаючи увагу на значення лісових екосистем для клімату та біорізноманіття);
  • підвищення інтересу до збереження озонового шару;
  • початок кампанії проти генетично модифікованих продуктів;
  • також організація ініціювала акцію із привернення уваги до проблем клімату.




98 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Травень 2024 (2)
Квітень 2024 (26)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум