Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » Цікаві канікули на Поділлі та Буковині

Цікаві канікули на Поділлі та Буковині

Наша Україна – це краса гір і морів, мальовничі пейзажі, замки і фортеці, казкові міста і селища.

Подорож Україною – це можливість отримати незабутні враження на все життя. Це приємне проведення часу, неповторні емоції і дотик до невичерпної української культури, це подорожі і пригоди, які не можуть набриднути.

Під час осінніх канікул учні 23, 34 групи, 7-Б класу ліцею «Білоцерківський колегіум» здійснили цікаву подорож до перлини Поділля міста Кам’янця-Подільського та міста мрії – Чернівців.

Незабутні враження залишилися у ліцеїстів від прекрасного міста Чернівці, яке вони відвідали у перший день подорожі.

Чернівці – перлина Буковини, яка милує око та манить до себе туристів. Місто прославилось своєю історією, архітектурою, розкішними храмами, старовинними площами, затишними вуличками, неповторним контрастом старого центру і районів новобудов. Справжньою окрасою Чернівців, безперечно, є головний корпус Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Будівля споруджена наприкінці XIX століття за проектом архітектора Йосефа Главка завдяки зусиллям єпископа Євгена Гакмана. Вона складається з трьох корпусів: головного, духовної семінарії разом із церквою Трьох Святителів, пресвітерії. Резиденція включена в список об'єктів всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО і вражає багатством оформлення, в якому поєднуються готичні, візантійські, східні та інші мотиви.

Навколо університету велично розкинувся дендропарк площею 5 гектарів. Він є чудовим зразком садово-паркового мистецтва й служить місцем для відпочинку. Серед численних дерев та кущів можна побачити кілька басейнів з фонтанами, скульптури та грот.

Гуляючи мальовничими Чернівцями, ми пройтися вулицею Ольги Кобилянської, що є головною пішохідною вулицею Буковини. Вона розташована у самому центрі міста і переповнена крамницями, затишними кав’ярнями, ресторанами, сувенірними лавками. Мешканці міста розповідають, що колись вулицю Кобилянської підмітали букетами троянд і навіть забороняли сюди ходити у брудному взутті. А поки все місто спало, двірники мили бруківку милом.

Наступного дня об’єктом нашої мандрівки стало місто Кам’янець-Подільський.

Кам'янець-Подільський - одне з найстаріших, найкращих та найромантичніших середньовічних міст України. Це могутня Каменецька фортеця на своєрідному острові, оточена каньйоном річки Смотрич та старе місто, в якому майже немає будівель ХХ ст. Минуле, яким можна пишатися та неймовірна природа. Місто займає третє місце за кількістю архітектурних пам’яток після Львова та Києва, а старовинна Кам’янець-Подільська фортеця входить до сімки історико-архітектурних чудес України. Замковий комплекс унікальний тим, що в ньому вдало поєднано природній ландшафт та створений людиною оборонний комплекс.

Екскурсія викликала у ліцеїстів багато емоцій та залишила незабутні враження. А ще було накреслено нові цікаві маршрути.

Слава Україні!

Цікаві канікули на Поділлі та Буковині

Цікаві канікули на Поділлі та Буковині

Цікаві канікули на Поділлі та Буковині

Цікаві канікули на Поділлі та Буковині

Цікаві канікули на Поділлі та Буковині

Цікаві канікули на Поділлі та Буковині


 


73 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум