Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » Наш земляк – Захисник Донецького аеропорту

Наш земляк – Захисник Донецького аеропорту

20 січня відзначається День вшанування захисників Донецького аеропорту. Цю дату встановлено 20 січня 2022 року спільним Наказом Міністра оборони України та Головнокомандувача Збройних Сил України  з метою військово-патріотичного виховання, вшанування подвигу військовослужбовців, добровольців та волонтерів, які обороняли Донецький аеропорт від російського агресора, та продовження найкращих бойових традицій.

«Кіборги вистояли, не встояв бетон» — ця фраза увійшла в історію як свідчення подвигу захисників Донецького аеропорту, які стійко боронили будови летовища з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року під час російсько-української війни.

З нагоди пам’ятної дати  джури куреня імені Ігоря Зінича провели інформаційно-просвітницькі п’ятихвилинки «Наш земляк – Захисник Донецького аеропорту»,  на яких розповіли учням ліцею про подвиги мужнього медика.

Життя Ігоря Зінича – приклад для наслідування, для виховання молодого покоління. Молодий хлопець пішов у вічність, рятуючи інших від смерті, заради життя, заради свободи та незалежності. Звичайно, мав надію, виконавши свій професійний обов’язок, повернутися додому, де його чекали рідні. Але не судилося: не повернувся, до останнього рятуючи життя бійцям, залишився там навічно, перетворився на небесного ангела та легенду, став Героєм України, на жаль, посмертно.

Зінич – лише один із багатьох героїв, що склали свої голови заради спокою в моїй та вашій домівках.

Нам дуже важливо знати і пам’ятати про наших героїв, адже ми маємо пронести цю історичну пам’ять через роки і покоління. Людина живе до того часу поки про неї пам’ятають.

Наш земляк – Захисник Донецького аеропорту

Наш земляк – Захисник Донецького аеропорту

Наш земляк – Захисник Донецького аеропорту

Наш земляк – Захисник Донецького аеропорту

Наш земляк – Захисник Донецького аеропорту


51 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (26)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум