Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » Всесвітній день екологічного боргу

Всесвітній день екологічного боргу

22 серпня щорічно відзначають Всесвітній день екологічного боргу, який символізує надмірне використання ресурсів та наголошує на необхідності термінових дій для забезпечення сталого майбутнього. У той момент, коли ресурси, які планета здатна відтворити протягом року, закінчуються - ми починаємо жити в борг. 

На сьогоднішній день починаючи з 1987 року розрахунком дати Дня екологічного боргу займається міжнародна організація Global Footprint Network (GFN) - Глобальна мережа екологічного сліду. Фахівці GFN порівнюють швидкість споживання біоресурсів людиною (екологічний слід людини) із здатністю планети відновлюватись. 

За даними GFN, щорічно людство витрачає стільки відновлюваних ресурсів, скільки змогли б забезпечити лише 1,6 такої планети, як Земля. Якщо екологічний слід залишиться на такому рівні, то до 2030 року людству знадобляться вже дві Землі, а День екологічного боргу припаде на кінець червня.

Однією з основних причин, що ведуть до перевищення екологічного боргу є збільшення споживання ресурсів у зв'язку зі зростанням населення та рівня життя. Наступною важливою причиною є – низька ефективність використання ресурсів та слабке впровадження технологій, що сприяють сталому розвитку. Збільшення викидів парникових газів, забруднення води та ґрунту, що призводять до погіршення екосистем, тобто – забруднення навколишнього середовища, також веде до перевищення екологічного боргу.

Головними наслідками перевищення екологічного обов'язку є: деградація лісів, річок, океанів та інших природних систем; скорочення чисельності видів рослин та тварин; посилення бідності, нерівності та конфлікти через обмежені ресурси.

Способи зменшення екологічного боргу

  • сортувати відходи, а також відмовитися від поліетилену та пластику у повсякденному житті;
  • відповідально споживати;
  • зменшувати свій вуглецевий слід;
  • раціонально використовувати воду тощо.

Всесвітній день екологічного боргу



34 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Вересень 2024 (16)
Серпень 2024 (20)
Липень 2024 (21)
Червень 2024 (14)
Травень 2024 (26)
Квітень 2024 (26)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум