Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » Флеш-семінар для вчителів мовно-літературної галузі

Флеш-семінар для вчителів мовно-літературної галузі

Флеш-семінар для вчителів мовно-літературної галузі

з проблеми «Інтернет-технології в системі роботи сучасного вчителя»

 

15 березня 2023 року на базі ліцею «Білоцерківський колегіум» у форматі Meet-конференції проведено флеш-семінар для вчителів мовно-літературної галузі з проблеми "Інтернет-технології в системі роботи сучасного вчителя". Відкрила захід консультант КУ БМР «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Швень Людмила Аркадіївна.

Туліветрова Наталія Миколаївна, учитель української мови і літератури, зарубіжної літератури ліцею «Білоцерківський колегіум», поділилася своїм досвідом роботи з вищезазначеної теми. Наталія Миколаївна підготувала добірку кращих онлайн-ресурсів, які мотивують учнів вивчати українську мову в межах та понад межі шкільної програми, та полегшує їм підготовку до здачі ЗНО.

Усі запропоновані інтернет-ресурси не є комерційними. Кожен охочий може користуватися ними безкоштовно у вільному доступі: «Тренажер з правопису української мови», безкоштовний онлайн-курс «Сучасна українська мова», «Лайфхаки з української мови», EdEra Books, «Є-Мова», експрес-уроки з Олександром Авраменком, додаток «Mova», «Мова – ДНК нації», сервіс Pixton, застосунок для гаджету R.I.D., онлайновий сервіс веб.2.0 Learning Apps., сайт «Український ерудит», Kahoot тощо.

Черняк Наталією Василівною, учителем української мови і літератури, було продемонстровано фрагмент позакласного заходу в режимі онлайн «Мистецький вернісаж «Кожна дитина - то справжня перлина», до якого були залучені учні 7, 8, 10 класів. Ліцеїсти розповідали про свої захоплення, показували власні картини, читали вірші, прозу… Новицька Є. зіграла на фортепіано мелодію «Щедрик» М.Леонтовича; Бойко В. провела віртуальну екскурсію, показуючи власні картини; Злочевський Б. прочитав авторський вірш «Донбас», присвячений дітям війни; Дроздова В. поділилася досягненнями у царині живопису. У віртуальній світлиці «вернісажу» прозвучала «Мелодія Скорика», яку виконав на саксафоні Цаценко Є. Власну прозову збірку презентувала Божик А. та зачитала новелетку «Ми тебе любимо…». Завершили захід мелодією «Ой у лузі червона калина…» у виконанні Новицької Є.

Такі віртуальні мистецькі зустрічі спонукають як учнів, так і педагогів до творчості навіть в екстремальних умовах війни. «У кожній людині є сонце, тільки дайте йому світить!», - ці слова грецького філософа Сократа, сказані більше тисячоліття тому, стали актуальними. Сьогодні, як ніколи, важливо побачити у кожній дитині «сонце», віднайти «перли», не дати загубитися їм серед буденності, допомогти розправити крила…

Творчий учитель уже сам по собі спонукає дитину до розвитку й удосконалення. Тому те, чи будуть учні відчувати потяг до знань, порив до чогось нового, до самовдосконалення і саморозвитку, значною мірою залежить від творчості та майстерності педагогів. Тому продовжуємо сіяти в душах дітей розумне, добре, вічне.

 

Флеш-семінар для вчителів мовно-літературної галузі


256 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (26)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум