Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » Семінар-практикум для вчителів біології у колегіумі

Семінар-практикум для вчителів біології у колегіумі

Семінар-практикум для вчителів біології

Семінар-практикум для вчителів біології у колегіумі

28 листопада 2018 року в Білоцерківському колегіумі відбувся семінар-практикум для вчителів біології з проблеми "Екологічне виховання учнів на уроках біології шляхом впровадження інноваційних технологій". Відкрила семінар-практикум методист науково-методичного центру управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Гайдаєнко О.А. З вітальним словом виступила директор колегіуму Склярова Г.М.

Інформаційний блок семінару-практикуму складався з трьох питань. Директор колегіуму Склярова Г.М. виступила з доповіддю про нові підходи до створення освітнього середовища закладу загальної середньої освіти в контексті Нової української школи. Авер’янова Г.М., учитель біології, екології, природничих наук (інтегрованого курсу), розповіла про екологічне виховання учнів на уроках біології. Звір Г.В., голова предметно-циклової комісії вчителів природничих дисциплін, учитель географії, більш детально ознайомили присутніх із особливостями використання сучасних освітніх технологій у процесі викладання природничих дисциплін.

У ході практичної частини учителі колегіуму показали фрагменти уроків з використанням інноваційних технологій:

-          фрагмент уроку біології на тему: «Значення риб у житті людини. Рибне господарство. Охорона риб.» (7-А клас, учитель – Авер’янова Г.М.);

-          фрагмент уроку основ здоров’я на тему: «Інформаційна безпека. Вплив ЗМІ на здоров’я і поведінку» (8 клас (13 група), вчитель – Копаниця А.В.).

Наприкінці заходу учасники поділилися враженнями та виробили методичні рекомендації:

1. Формувати в учнів ключові компетентності екологічної думки на уроках біології засобами сучасних освітніх технологій, упроваджувати різні моделі й форми організації навчання з метою створення індивідуальної освітньої траєкторії школярів.

2. Формувати в учнів інтегративність мислення (вміння критично і системно мислити, самостійно встановлювати внутрішньопредметні та міжпредметні зв'язки) й оперативність мислетворення, здатність користуватися результатами попередніх завдань для виконання наступних, подолання стереотипів та вміння навчатися впродовж життя.

3. Сприяти всебічному розвитку, вихованню і соціалізації особистості, яка здатна до життя в суспільстві та цивілізованої взаємодії з природою, має прагнення до самовдосконалення і навчання впродовж життя, готова до свідомого життєвого вибору та самореалізації, відповідальності, трудової діяльності та громадянської активності.

4. Розвивати в учнів уміння розумно та раціонально користуватися природними ресурсами в рамках сталого розвитку, усвідомлення ролі навколишнього середовища для життя і здоров’я людини, здатність і бажання дотримуватися здорового способу життя.

5. Виховувати в учнів позитивне ставлення до власного розвитку, формувати свідоме бажання самовдосконалюватися, розвивати уміння на практиці застосовувати набуті знання, вміння висловлювати свою думку усно і письмово, здатність логічно обґрунтовувати позицію, творчість, ініціативність, вміння конструктивно керувати емоціями, оцінювати ризики, приймати рішення, розв'язувати проблеми, здатність співпрацювати з іншими людьми.

 

Семінар-практикум


1387 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум