Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Інформація » ЗНО

ЗНО

 

ЗНО

ЗНО-2024


 

ЗНО

 

ПРОЦЕДУРА РЕЄСТРАЦІЇ НА НМТ

14 березня о 09:00 розпочнеться реєстрація для участі в цьогорічному національному мультипредметному тесті (НМТ). Триватиме вона до 11 квітня включно. Український центр оцінювання якості освіти забезпечить реєстрацію в безпаперовій формі

Щоб зареєструватися для участі в НМТ, потенційному вступникові / потенційній вступниці потрібно буде за допомоги спеціального сервісу, розміщеного на вебсайті УЦОЯО, самостійно створити персональний кабінет (зазначити особисті дані: реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП), прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату народження, дані документа, що посвідчує особу)  та виконати в ньому такі дії:

  • зазначити реєстраційні дані (контактну інформацію, категорію «випускник поточного року» або «випускник минулих років», указати на потребу створення особливих (спеціальних) умов)вибрати із запропонованих переліків навчальний предмет на вибір і населений пункт в Україні або за кордоном, де він / вона планує проходити НМТ, а також мову складання предметів сертифікаційної роботи;
  • завантажити сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів;
  • надіслати внесену інформацію та копії документів на обробку до регіонального центру оцінювання якості освіти, натиснувши відповідну кнопку в сервісі.
ЗНО



 

Календар НМТ

 

ЗНО

Наказ МОН України №222 від 22.02.2024 "Про організацію та проведення у 2024 році національного мультипредметного тесту"

Розміри освітніх грантів у відношенні до результату НМТ

Міністерством освіти і науки розраховані орієнтовні розміри державних грантів для оплати здобуття вищої освіти, що отримуватимуть студенти після ухвалення відповідних законодавчих ініціатив. Очікується, що розмір освітнього гранту матиме пряму залежність від результатів національного мультипредметного тесту. За розрахунками МОН, розмір гранту на здобуття вищої освіти коливатиметься від 15 до 50 тисяч грн. Планується, що претендувати на грант зможуть вступники, які за результатами тестування отримають не менше 150 балів з двох предметів (до НМТ включено 4 навчальних предмета). Гранти надаватимуться студентам, які навчатимуться на денній формі навчання. Водночас студенти, які отримають право на грант, зможуть обрати для навчання будь-яку спеціальність і заклад вищої освіти.

Отже, за формулою, презентованою Міністерством освіти і науки, вступники, які на НМТ отримають дві оцінки по 150 балів отримають грант розміром 15 000 грн помножений на коефіцієнт спеціальності.

Вступники, які отримають щонайменше дві оцінки по 160 балів претендуватимуть на грант розміром 22 500 грн помножений на коефіцієнт спеціальності. Відповідно абітурієнти з двома оцінками по 170 балів отримають – 30 000 грн , з двома оцінками по 180 балів – 37 500 грн.

 

Вступники з найвищими балами НМТ отримають найбільші розміри грантів. Ті, хто матиме результат НМТ з двох предметів на рівні 190 балів отримають грант розміром 45 000 грн, а 195 балів – 50 000 грн. Розмір кожного гранту буде помножений на коефіцієнт спеціальності. Річна сума гранту індексуватиметься по рокам разом з оплатою навчання.

ОСНОВНЕ ПРО НАЦІОНАЛЬНИЙ МУЛЬТИПРЕДМЕТНИЙ ТЕСТ

ЗНО


 НМТ у 2024 році матиме формат «3+1»

Вступні іспити до закладів вищої освіти у 2024 році відбудуться у вигляді національного мультипредметного тесту, до складу якого буде включено 4 навчальних предмета.

Зокрема, формат вступного іспиту до бакалаврату та магістратури медичного спрямування передбачатиме складання трьох обов’язкових предметів – української мови, математики та історії України, а також та одного предмета за вибором.

 

Тестування відбудеться в один день і триватиме 4 години. 

Між двогодинними предметними блоками буде передбачена двадцяти хвилинна перерва.

Частина тесту з історії України охоплюватиме період з XVI до XXI століття.

Твори з української літератури на НМТ 2024 року

У 2024 році до переліку предметів за вибором учасника національного мультипредметного тесту буде внесена українська література.

Пропонуємо майбутнім учасникам мультитесту, які планують обрати для складання українську літературу, перелік творів, що є обов'язковими для текстуального вивчення учасниками НМТ.

Зазначений перелік визначений чинною програмою ЗНО з української мови та літератури, згідно з якою будуть укладатись тестові завдання.

Подані у переліку твори згруповані за хронологічним принципом, починаючи від усної народної творчості та закінчуючи сучасним літературним процесом.

Твори усної народної творчості

Твори давньої української літератури

Твори літератури кінця ХVІІІ – початку ХХ ст.

Твори літератури ХХ ст.

Твори українських письменників-емігрантів

Сучасний літературний процес

  • Учасники ЗНО мають орієнтуватися в основних тенденціях розвитку сучасної літератури та визначати найхарактерніші ознаки постмодернізму.


 

 

Міжнародний освітній портал KudaPostupat.ua - Інтернет-довідник для школярів, абітурієнтів та їхніх батьків

 

Рекомендації учням щодо проходження ЗНО

Чого не потрібно робити під час проходження ЗНО


ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ

 

Рейтинг шкіл Київської області за результатами ЗНО

НМТ-2023

ЗНО-2021

ЗНО-2020

ЗНО-2019

ЗНО-2018

ЗНО-2017

 

 

Результати ЗНО-2018

Результати ЗНО-2017

Результати зовнішнього незалежного оцінювання – 2014. Регіональні дані 

 


12535 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Березень 2024 (31)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
Жовтень 2023 (31)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум