Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » Зустріч колегіантів 10-х класів з творчою родиною

Зустріч колегіантів 10-х класів з творчою родиною

Патріотизм – величний вияв нескінченної любові до рідного краю. Патріотизм, як і честь, виховує великих, сильних людей, які здатні ціною свого життя пожертвувати заради рідної землі.  

У рамках патріотичного виховання 17 квітня в колегіумі відбулася зустріч колегіантів 10-х класів з творчою родиною: Гай Галиною Семенівною  та Гаєм Анатолієм Івановичем.

Життя цієї творчої пари сповнене багатьма цікавими зустрічами, багатими здобутками на літературно-мистецькій ниві.

Галина Семенівна читала свої вірші, які ввійшли до її нової збірки, Анатолій Іванович презентував свою нову книгу «Крапля нашої крові на чужім знамені», яка побудована на документах і свідченнях про участь білоцерківців у 46-ти війнах і збройних конфліктах на території 32-х країн світу з 1921 року по даний час.

“Крапля нашої крові на чужім знамені”    

У найбільшому розділі книги висвітлено участь білоцерківців у неоголошеній радянсько-афганській війні. Автором з не досліджуваних раніше джерел вперше найбільш точно встановлена загальна цифра учасників тієї війни з Білої Церкви – 1750 військових і цивільних осіб.    Анатолій Іванович створив героїчну легенду і разом з тим насичений великими історичними подіями документальний твір про воїнів-інтернаціоналістів, які виконували свій обов’язок. Величезна кількість цих героїв, їхніх могил, розкидана по всій території України. Автор утверджує думку про невмирущість пам’яті тих, хто поклав життя за щастя майбутніх поколінь, і що ми, сьогоднішнє покоління, не повинні забувати тих, хто загинув заради нас. 

Зворушлива розповідь автора про наших земляків сколихнула юні серця, викликала хвилювання й сльози у школярів, адже ті далекі події так тісно пов’язані з тим, що відбувається зараз у нашій державі.

 Книга розрахована на усіх, хто цікавиться історією рідного краю.

 


1014 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (16)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум