Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » На побачення з стародавнім містом Лева

На побачення з стародавнім містом Лева

Львів — це казка, утілена в камінь чарівною силою майстрів-казкарів з усього світу протягом понад семи століть. Після кількагодинної прогулянки вулицями Львова починаєш відчувати себе мислителем загальнолюдського значення. Сюди приїжджають не просто подивитися, а й духовно наснажитися.

Кожен здатен знайти у Львові свою вулицю, чи навіть кілька, де, хоч на мить, може відчути себе вічним. Кожен може відчути, як це місто робить людину сильнішою і пробуджує в ній найкраще.

Так найсильніші емоції вдалося відчути і учням 11 групи. Під час екскурсії колегіанти відвідали собор Юра, Високий Замок,  Личаківське кладовище,  Домініканський собор, палац Потоцьких,  музей-аптеку, майстерню шоколаду, вернісаж, здійснили пішу прогулянку центральною частиною міста Львова. Діти побачили багато визначних куточків, монументів, макети замків Львівщини.

Колегіанти мали змогу познайомитися не тільки з стародавнім містом Львів, а й доторкнутися до прекрасних куточків Львівщини.

 Одним із таких став Печерний монастир в Розгірче. Печерний монастирський комплекс розділений на два рівні - нижній і верхній. Коли ви опинитеся в нижньому ярусі, то відразу помітите, що тут є одна велика кімната й інша поменше. Вчені стверджують, що тут знаходилися житлові приміщення для ченців. Кімната поменше, яку називають коморою, з'явилася раніше житлової кімнати і служила келією. Над ній розташовано кругле віконце, яке пропускає денне колір.До другого поверху ведуть вісімнадцять ступенів витесаній сходів. Там знаходилася церква. На місці її вівтаря тепер поміщена ікона.

Але самим красивим та казковим запам’ятався гірський край Сколівські Бескиди. Прямуючи вздовж річки Кам'янки, виходимо до мальовничого водоспаду. Вище по руслу є ще кілька водограїв. На лівому березі річки — дикі прямовисні скелі, за які чіпляються ялиці та смереки. Приблизно за півкілометра від водоспаду по стрімкому схилу стежка підіймається до унікального об'єкта — Журавлиного урочища. В урочищі знаходиться озеро Журавлине (місцева назва — Мертве озеро). Є щось містичне і казкове в тому, що недалеко від «Мертвого озера» знаходиться джерело «Живої води». Діти звичайно ж мали змогу не тільки побачити, але й вмитися та набрати з собою цієї цілющої води. За свідченнями місцевих жителів, це джерело з’явилося лише шість років тому. А як стверджують старожили, лише «жива вода» може пробити каміння.

Завершувалась дводенна поїздка, звучали  пісні, лунали побажання та сподівання повернутися до цього прекрасного місця. Діти отримали велике враження та задоволення від поїздки, які запам’ятаються на довгі роки!


1477 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (16)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум