Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » Осінні канікули 42 групи

Осінні канікули 42 групи

На осінніх канікулах колегіанти 42 групи відвідали місто Чернівці, яке є історичним центром Буковини та одним із ключових культурних центрів Західної України. У ХІХ столітті місто перебувало в складі Австро-Угорської імперії, тому вся спадщина й елементи культури тодішньої Європи збереглися тут по нинішній час. Недарма кажуть, що Чернівці - маленький Париж. У місті майже 700 пам'яток та об'єктів культурної спадщини, з яких 25 - загальнонаціонального значення.

Екскурсія містом розпочалася з найвідомішої вулиці, яка носить ім'я Ольги Кобилянської, далі дорога привела до чернівецької Ратуші на Центральній площі та Художнього музею. Потім по Університетській вулиці учні дійшли до Резиденції митрополитів Буковини і Далмації - однієї з найвидатніших пам'яток Чернівців, яка включена в список об'єктів всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО і, по праву, вважається візитною карткою Чернівців. Сьогодні тут знаходяться корпуси Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Після екскурсії університетом колегіанти відвідали Кафедральний собор Святого Духа, легендарний будинок-корабель, який знаходиться на площі Святого Хреста , Музично-драматичний театр ім. Ольги Кобилянської, площі Філармонії та Турецької криниці.

Наступного дня учні піднялись на перевал Німчич - одне з найчарівніших місць Карпат, з якого видно не тільки гори, які його оточують, а й Черемош. Саме цікаве – це величезна писанка на схилі. Вважається, що вона є найвищою писанкою Карпат.

Колегіанти весело провели час, покуштувати вишуканих страв буковинського краю, прогулялися вулицями й парками Чернівців, подихали свіжим гірським повітрям і вирішили ще раз відвідати Чернівці - чудове й цікаве місто, з усіма пам'ятками якого неможливо ознайомитися за декілька днів.

Осінні канікули 42 групи

Осінні канікули 42 групи

Осінні канікули 42 групи

Осінні канікули 42 групи



1110 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (19)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум