Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » Осінні канікули 10-х класів

Осінні канікули 10-х класів

22 жовтня 2016 року колегіанти 31 та 32 груп поїхали на гостину до трьох старовинних міст України : м. Кам’янець Подільський, м. Хотин та м. Чернівці. Учні мали змогу познайомитися з багатою історичною та культурною спадщиною Поділля та Буковини.

Екскурсія почалася зі знайомства з містом Кам’янець Подільський. Діти побачили Ратушу, Польський магістрат , православну церкву Петра і Павла, Вітряні Ворота, Турецький Бастіон, Тріумфальну Арку . Відвідали Камянець Подільську фортецю. Щодо дати створення укріплення вчені й досі не можуть дійти спільної думки. За однією із версій, фортеця в Кам'янець-Подільському була зведена литовськими князями в середині XIV століття. Вони обрали саме цю місцевість для свого укріплення, адже вважали, що оточена глибоким ровом фортеця гарантуватиме цілковиту неприступність і даруватиме своїм мешканцям спокійне та щасливе життя. За легендою, саме сюди, аби врятуватися, забіг загнаний ними на полюванні олень. За іншою версією, поява «квітки на камені», як назвала фортецю відома українська письменниця Леся Українка, пояснюється іншими подіями. Прихильники римського походження міста стверджують, що будівля з'явилася на цих землях ще у II столітті. Проте сучасного вигляду вона набула в період польського панування у XVI столітті, коли за проектом зодчого Іова Брейтфуса всі дерев'яні споруди замінили кам'яними.

Осінні канікули 10-х класів

На другий день колегіанти відвідали Хотин - місто козацької слави та багатої історії. Тут знаходиться одне з Семи чудес України - один з найпотужніших замків Східної Європи. Заснований ще в XVI столітті, він зберігся до наших днів практично в ідеальному стані.

Осінні канікули 10-х класів

Незабутньою залишилася пішохідна екскурсія «Маленьким Парижем Карпат», містом Чернівці. Учні оглянули центральну частину старого міста та вулицю О. Кобилянської. Найбільше колегіантам запам’яталась «родзинка екскурсії» - об'єкт Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО - головний корпус Чернівецького національного університету. Він був заснований в 1875 році й сьогодні є одним з найстаріших університетів України.

Осінні канікули 10-х класів

Діти отримали задоволення від поїздки, а також висловили побажання повернутися до цих прекрасних міст.

28 жовтня 2016 року у Київському академічному обласному музично-драматичному театрі ім. П.К.Саксаганського  колегіанти переглянули  виставу  «Кайдашева сімя» інсценізовану за однойменною повістю І. Нечуя-Левицького.  У виставі було багато музичних і хореографічних номерів. Весь музичний матеріал виконувався наживо. Більш того, музиканти не просто супроводжують, а є безпосередніми учасниками подій.  Заголом у виставі зайнята майже уся трупа театру, до якої ввійшли і актори драми, і артисти вокалісти, артисти балету, і артисти оркестру. Тож діти мали змогу не тільки поринути в чудовий різнобарвний світ українського побуту, а й насолодитися чудовою грою акторів.

Осінні канікули 10-х класів





1215 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (21)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум