Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » Весняні канікули 11 та 12 груп

Весняні канікули 11 та 12 груп

Колегіанти 11 та 12 груп розпочали весняні канікули поїздкою до міста Львова.

Маршрут першого дня "Золота підкова Львівщини" запропонував дітям подорож в світ середньовіччя, епоху замків та храмів. Вони й досі зачаровують своєю величчю, захоплюють багатою історією та вражають неповторною красою. Колегіанти відвідали три величних замки: Золочівський, Підгорецький та Олеський., ознайомитись з їхнім минулим, сьогоденням і майбутнім.

«Золота підкова Львівщини» – це туристичний маршрут, який складається із найвідоміших замків області. Сюди входять: Олеський, Підгорецький, Золочівський замки. Усі об’єкти, які належать до маршруту, розташовані на невеликій відстані один від одного. Якщо подивитися на карту, то маршрут нагадує підкову, звідси і назва.

Маршрут «Золотої підкови Львівщини» розпочався з огляду Золочівського замку з китайським палацом (одним з трьох у Європі). Він упродовж свого існування відігравав роль і фортеці, і палацу, і королівської резиденції, і панської садиби, і навчального закладу, ба навіть тюрми. Король Ян ІІІ Собеський звів на території фортеці Китайський палац для своєї коханої дружини Марисеньки. Сьогодні тут розташований музей-заповідник та відділення Львівської картинної галереї.

Весняні канікули 11 та 12 груп

Велику цікавість викликають таємничі камені тамплієрів з двома вінками, які здійснюють таємничі бажання. Наступним пунктом туру виступає Підгорецький замок – одне з найкращих в Європі поєднань ренесансного палацу і бастіонних укріплень. Над красою і грандіозністю палацу трудився італійський архітектор Андреа дель Аква у 17 столітті. Ореол загадковості та романтичності повис над цим місцем.

Підгорецький замок побудований в XVI столітті, у стилі пізнього ренесансу. Саме цей замок вважався найрозкішнішою резиденцією Європи. Свого часу тут відбувались бали та військові паради. Для численних гостей та їх слуг біля замку збудували корчму-заїзд, яка збереглась до сьогодні. Колись тут зупинявся навіть Оноре де Бальзак. Службові приміщення навколо чудового палацу утворювали двір з терасою.

З трьох сторін палац оточений глибоким ровом, а з північного боку є тераса де проводились зйомки фільму "Д'Артаньян і три мушкетери". 

Весняні канікули 11 та 12 груп

Весняні канікули 11 та 12 груп

Олеський замок збудований на вершині пагорба у ХІІІ ст. спадкоємцем Данила Галицького та є одним із найдавніших замків України. Зараз замок функціонує як музей у якому зібрано сотні унікальних творів живопису, скульптури, прикладного мистецтва X–XIX століття.  У підземеллях замку споруджений колодязь глибиною в 42 метри. Здавна вважалось, що у колодязі існує потаємний хід, та після землетрусу частина колодязя обвалилася, а таємний хід так і не був знайдений. 

Весняні канікули 11 та 12 груп

Наступний день розпочався з оглядин старого міста, а саме площі Ринок. Ще з кінця XIV століття, коли Львів був завойований польським королем Казимиром ІІІ, ця площа стала віссю, навколо якої й досі обертається львівське політичне, економічне та культурне життя міста. Проте і не забули відвідати собор Святого Юра, Високий Замок, Личаківське кладовище, музей-аптеку, майстерню шоколаду, вернісаж.

Весняні канікули 11 та 12 груп

Весняні канікули 11 та 12 груп

Весняні канікули 11 та 12 груп




1072 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (16)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум