Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » Осінні канікули у Закарпатті!

Осінні канікули у Закарпатті!

На осінніх канікулвах учні 31 групи Білоцерківського колегіуму побували в екскурсійному турі по Закарпаттю. Вони відвідали безліч цікавих місць, серед яких Берегово, Мукачево, Чинадієве та Ужгород, оборонна лінія Арпада у с.Верхня Грабівниця та погралися у сніжки біля озера Синевір.

Осінні канікули у Закарпатті!

Місто Берегово – столиця угорської України – “Береґсас” славиться басейнами з унікальною термальною водою, що піднімається з глибини 1600 м та лікує від 86 хвороб, аналоги їй є лише в Новій Зеландії. Містечко має також декілька перлин архітектури: готичний костел Всіх Святих (1370р.), костел реформаторів (XV ст.), “Графський двір” – садиба князя Бетлені (1629р.), величний будинок імперського суду (1908 р.) та касино “Золота пава”. У Мукачево на одинокій вулканічній горі знаходиться найпотужніша фортеця в Україні - замок “Паланок” (XIVст.), який спорудив князь Федір Корятович, а овіяла героїчною славою княгиня Ілона Зріні. За наявності вільного часу в Мукачево також можна оглянути ще багато цікавого: каплицю св. Мартина (XIV ст.), палац Ракоці (1663р.) та прекрасну зелену ратушу (1903р.).

Осінні канікули у Закарпатті!

Найціннішим експонатом Закарпатського краєзнавчого музею безсумнівно є Ужгородський замок ХV-XVІІІ ст.ст., який є найстародавнішою і найціннішою історико-архітектурною будовою міста Ужгорода. Згадки про існування укріплення Гунг на час переходу угорців у кінці ІХ століття через Карпатські перевали у Тисо-Дунайську низовину зустрічаємо в угорських літописах ХІІІ століття, у яких також описаний мужній слов’янський князь Лаборець.

Чинадієве відоме з 1214 р. як давнє руське поселення. Сувора Чинадіївська фортеця Сан- Міклош з двома кутовими вежами, зі стінами метрової товщини, зведена в XIV столітті бароном Перені (збереглася до нашого часу) та за декілька кілометрів від неї є ще замок Берегвар (365 вікон, 52 кімнати, 12 входів). Ервін-Фрідріх Шенборн— представник п'ятого покоління Шенборнів — будує в 1889 році замок Берегвар, який декілька разів потім перебудовувався. Останній з династії Шенборнів — граф Георг-Ервін фон Шенборн- Бухгейм — в 1944 році залишив замок Берегвар і повернувся в Австрію. З 1945 року прилаторичні ліси перейшли у власність держави, а землі передано малоземельним та безземельним селянам, які потім перейшли колгоспам. На базі мисливського замку відкрито санаторій «Карпати».

Лінія Арпада — наймогутніша оборонна лінія, що створювалася угорськими військами в Східних Карпатах. Будівництво її датується з жовтня 1939 — 1944 роках, і простяглася майже на 600-700 кілометрів по Карпатському хребту. Лінія Арпада" була названа вчесть легендарного полководця кочових племен "угрів", які ще у 896р н.е. перейшли Карпати і саме з Арпадом завоювали Придунайську низовину, де і утворили пізніше угорську державу. А перешли вони до Європи з Східної Азії: Хантимансійська низовина, Бурятія, Монголія, Казахстах - це і була рідна територія кочівників.

Осінні канікули у Закарпатті!

Поспілкувавшись з етнічними западенцями, скуштувавши їхні домашні страви, насолодившись гостинністю місцевих мешканців, учні 31 групи отримали багато позитивних емоцій!


935 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Березень 2024 (31)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
Жовтень 2023 (31)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум