Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » Львівські канікули

Львівські канікули

У перший день осінніх канікул учні 7-А класу та 13 групи вирушили до Львівщини. Подорож почалася із відвідин Гошівського монастиря на Ясній Горі. Там колегіанти ознайомилися із історією монастиря, переказами про зцілення у ньому, про ікону, яку називають «Царицею Карпат», а також пройшли стаціями Хресної дороги.

Львівські канікули

Львівські канікули

Надзвичайно цікавим і пізнавальним для школярів став Центр спадщини Вигодської вузькоколійки. Завдяки інтерактивній експозиції колегіантів ознайомили з природними особливостями регіону та екосистемою Карпат загалом. Тут пізнали історію деревообробної промисловості та роботи вузькоколійної залізниці Вигоди. В залі центру зберігається раритетний паровоз, розміщені макет Вигодської вузькоколійки, взірці стовбурів дерев, конструкції з ланцюгів живлення та багато інших цікавинок. А головне – до всього можна доторкнутися.

Львівські канікули

Львівські канікули

Львівські канікули

Львівські канікули

Далі учні 7-А класу і 13 групи вирушили у гірські мандри Карпатським трамваєм, який виїжджає із села Вигода, а потім тихо і неспішно курсували вздовж річки Мізунки. Дорогою колегіанти бачили будиночки місцевих жителів, поля, лісові галявини, гори і береги річок. Школярі мали змогу під час зупинок спуститися до водоспаду, випити води із цілющого джерела, пройтися підвісним мостом.

Львівські канікули

Також неймовірно закохав у себе Львів. Семикласники і восьмикласники протягом дня гуляли мальовничими вуличками міста, які пропахли наскрізь ароматом кави, шоколаду та карамелі. Відповідно, не змогли пройти і повз майстерні, де виготовляють ці «візитівки» Львова.

Львівські канікули

Цікавим відкриттям став дім «Годинник львівського часу», де кожна кімната оформлена у стилі певної епохи міста, а на даху колегіантів чекала літаюча машина та сажотрус, який здійснює бажання.

У музеї зброї «Арсенал» ознайомили учнів зі зразками зброї та обладунків різного періоду історії людства.

Львівські канікули

Львівські канікули

Львівські канікули

Музей коштовностей вразив колегіантів старовинними і вишуканими меблями, картинами, дорогоцінними дзеркалами, годинниками і монетами.

В останній день подорожі школярі відвідали Золочівський замок та єдиний в Україні Китайський палац. Екскурсоводи розповіли про історію Львівщини, моду на східні речі та легенди.

Львівські канікули

Львівські канікули

Львівські канікули

Фінальним акордом подорожі стали відвідини Підгорецього замку, який вразив своєю величною красою та містикою. Біля замку є три неймовірно гарні сади, а з височини, на якій розміщений Підгорецький замок, відкривалися неймовірні краєвиди Львівської області.

 


754 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (14)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум