Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » Навчальний візит до м. Вроцлава (Польща) в рамках проекту «Ми–громадяни. Ми–європейці. Активізація формування громадянської позиції у молоді України».

Навчальний візит до м. Вроцлава (Польща) в рамках проекту «Ми–громадяни. Ми–європейці. Активізація формування громадянської позиції у молоді України».

17-24 листопада 2012 р. вчителі Білоцерківського колегіуму Пилипчук А.П. та Полякова І.І. брали участь у навчальному візиті до м. Вроцлава, Польща, в рамках проекту «Ми – громадяни. Ми – європейці. Активізація формування громадянської позиції у молоді України». Даний проект частково фінансується з коштів  програми Підтримка Демократії, яка,в свою чергу,фінансується в рамках програми польської співпраці та розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща в 2012 р.

В ході візиту учасники познайомилися з системою сучасної освіти Вроцлава, громадянську освіту та її значення для розвитку держави. В рамках даного проекту були відвідані: Міськуправління міста Вроцлава; Фонд Амбрелла, головною діяльністю якого є волонтерська; мережа волонтерських центрів в гімназіях міста; Будинок зустрічей ім.Ангелюса Сілезіуса (зустріч з волонтером та переймання його досвіду роботи з молоддю); офіс Google Wroclaw. 

Навчальний візит до м. Вроцлава (Польща) в рамках проекту «Ми–громадяни. Ми–європейці. Активізація формування громадянської позиції у молоді України».

Надзвичайно важливими були візити до гімназії №3 в Дзєржоньові, гімназії №7 у Вроцлаві та шкільного комплексу ALA Авторські художні та академічні ліцеї, під час яких дирекція закладів  розповіла про основи створення даних навчальних закладів та концепції їх діяльності. Також відбулася  зустріч  із педагогічним колективом та самими учнями.

Цікавим моментом проекту було знайомство з методом навчання правам людини –  Жива бібліотека, яка відкрилась у Варшаві в березні 2007 р., а через декілька місяців і у Вроцлаві. Дана бібліотека працює так, як звичайна: читач може прийти і вибрати з каталогу книжку, яка його цікавить, а потім взяти її на визначений період. Однак, у цій бібліотеці книжками є справжні люди, автентичні представники меншості і соціальних груп, яких суспільство неповністю сприймає та які стикаються з виключеннями і упередженнями. Читач, позичаючи таку Живу книгу, вступає з нею в діалог. Така розмова триває 30 хвилин і є безкоштовною. Завдяки такій взаємодії обидві сторони мають можливість протиставити свої уявлення щодо даної групи з реальністю. Це виняткова можливість познайомитися з людьми, яких ви не зустрінете щодня. Жива бібліотека – це освітній проект про права людини, що міцно вкоренився в місцеві реалії, це акцент на аспекті дискримінації.

Даний проект є важливим для формування громадянської позиції у молоді. Проект сприяє взаємообміну інформацією, досвідом, емоціями між українцями та поляками.

Учасники проекту «Ми – громадяни. Ми – європейці. Активізація формування громадянської позиції у молоді України» отримали сертифікати Асоціації «Центру Європейської Співпраці» та Поліського Фонду регіональних та міжнародних досліджень, який засвідчив участь у двох тренінгах у Чернігові та навчальному візиті до Польщі. 

Навчальний візит до м. Вроцлава (Польща) в рамках проекту «Ми–громадяни. Ми–європейці. Активізація формування громадянської позиції у молоді України».

 


1987 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Березень 2024 (29)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
Жовтень 2023 (31)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум