Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » Флеш-семінар для бібліотекарів закладів освіти

Флеш-семінар для бібліотекарів закладів освіти

21 лютого 2020 року в ліцеї "Білоцерківський колегіум" відбувся флеш-семінар для бібліотекарів закладів загальної середньої освіти 

з проблеми "Упровадження сучасних інформаційних технологій у роботу бібліотечно-інформаційного центру". Відкрила семінар-практикум методист науково-методичного центру управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Швень Л.А. З вітальним словом виступила директор ліцею Склярова Г.М.

Інформаційний блок семінару-практикуму складався з двох питань. Директор ліцею Склярова Г.М. акцентувала увагу на ролі бібліотечно-інформаційного центру в освітньому середовищі закладу загальної середньої освіти в контексті Нової української школи. Нагаївська Л.В., бібліотекар ліцею, розповіла про використання сучасних інформаційних технологій у роботі бібліотечно-інформаційного центру закладу освіти.

Програма флеш-семінару передбачала роботу трьох флеш-сесій:

  1.   Чат-боти і канали в Telegram для бібліотек і користувачів

Григор Андрій,

учень 31 групи

(10-А клас)

  1.   Образ гарячих напоїв у серії книг «Теплі історії» видавництва «Брайт Стар Паблішинг» (флешбук)

Ковальчук Анастасія, учениця 31 групи

(10-А клас)

  1.   Збірка «Живим» (буктрейлер)

Заремба Катерина,

учениця 42 групи

(11-Б клас)

 

Наприкінці заходу учасники поділилися враженнями та виробили методичні рекомендації:

  1. З метою ефективного впливу бібліотек на інформаційне поле суспільства в умовах цифрових технологій використовувати наявні соціальні технології та виробляти нові форми комунікації, які слугуватимуть покращенню взаємодії з суспільством і окремими користувачами зокрема, орієнтації соціуму на якісний інформаційно-аналітичний продукт бібліотек.
  2. Поєднувати усталену практику діяльності бібліотек з можливостями нових інформаційних і комунікаційних технологій, збагачувати традиційне бібліотечне обслуговування наданням користувачам електронних продуктів і послуг за допомогою телекомунікаційних технологій.
  3. Сприяти всебічному розвитку, вихованню і соціалізації особистості, яка здатна до життя в суспільстві та цивілізованої взаємодії з природою, має прагнення до самовдосконалення і навчання впродовж життя, готова до свідомого життєвого вибору та самореалізації, відповідальності, трудової діяльності та громадянської активності.
  4. Виховувати в учнів позитивне ставлення до власного розвитку, формувати свідоме бажання самовдосконалюватися, розвивати уміння на практиці застосовувати набуті знання, вміння висловлювати свою думку усно і письмово, здатність логічно обґрунтовувати позицію, творчість, ініціативність, вміння конструктивно керувати емоціями, оцінювати ризики, приймати рішення, розв'язувати проблеми, здатність співпрацювати з іншими людьми.



576 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (23)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум