Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » ЗНО для вступу: фізика не обов’язкова, математика в пріоритеті

ЗНО для вступу: фізика не обов’язкова, математика в пріоритеті

Третій рік поспіль результат тесту ЗНО з фізики не є обов’язковим для вступу на жодну бакалаврську спеціальність у закладах вищої освіти. Натомість математика залишається в пріоритеті.

Відповідно до Умов прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2021 році, результати тесту зовнішнього незалежного оцінювання з математики вимагатимуться як другий обов’язковий предмет при вступі на 81 спеціальність зі 135 (82 – у 2018 році, 87 – у 2019-му та 69 – у 2020-му). Зокрема, успішне складання цього тесту буде обов’язковим для всіх спеціальностей галузей знань «Транспорт», «Охорона здоров’я», «Інформаційні технології», «Виробництво та технології», «Архітектура» тощо.

Натомість результати тесту ЗНО з фізики, як і минулого року, не будуть обов’язковими для жодної спеціальності при вступі до вишів у 2021 році.

Востаннє ЗНО з фізики було обов’язковим для вступу у 2018 році на спеціальності «Середня освіта (Фізика)», «Фізика та астрономія», а також «Прикладна фізика та наноматеріали». Починаючи з 2019 року, для вступу на ці спеціальності обов’язковою є математика, а фізика пропонується як один із предметів з-поміж інших на вибір абітурієнта.

У 2021 році тест ЗНО з української мови і літератури буде обов’язковим при вступі на 44 спеціальності здебільшого гуманітарного профілю. Нововведенний тест лише з української мови вимагатиметься для вступу на 91 спеціальність.

Також при вступі на значну кількість спеціальностей (17) вимагатимуться обов’язкові знання з історії України. З-поміж них деякі гуманітарні спеціальності, а також «Правоохоронна діяльність», «Соціальна робота» тощо.

ЗНО з біології буде обов’язковим для 14 спеціальностей, зокрема для частини спеціальностей галузі знань «Аграрні науки та продовольство», а також галузі знань «Хімічна та біоінженерія».

Іноземна мова буде обов’язковою при вступі лише на 6 спеціальностей: «Середня освіта (мова і література)», «Філологія», «Готельно-ресторанна справа», «Туризм», «Міжнародні відносини» та «Міжнародне право».

Хімія та географія є найменш затребуваними предметами для вступу до закладів вищої освіти. Зокрема тести ЗНО з цих предметів будуть обов’язковими лише для двох спеціальностей кожен: «Середня освіта (хімія)» та «Середня освіта (Географія)», а також для природничих спеціальностей «Хімія» та «Географія» відповідно.

Варто зазначити, що нововведенням у 2021 році є значний вільний вибір абітурієнтом третього предмета при вступі на переважну більшість спеціальностей. Зокрема для 95 спеціальностей вступники зможуть обрати третім предметом будь-який із шести, який не встановлений другим обов’язковим предметом для відповідної спеціальності.

Такий вибір не стосуватиметься спеціальностей, для вступу на які обов’язковим є творчий конкурс, а також для спеціальностей галузей знань «Охорона здоров’я», «Транспорт», «Ветеринарна медицина», «Право» та трьох спеціальностей галузі «Електрична інженерія» – «Атомна енергетика”, «Гідроенергетика» та «Теплоенергетика».

Повний перелік предметів ЗНО для вступу на всі спеціальності бакалавра у 2021 році дивіться за посиланням.

Для отримання важливої інформації про основні події проведення ЗНО приєднуйтеся до сторінок Вступна кампанія в Telegram або Абітурієнт і Освіта.ua у Facebook.


339 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Березень 2024 (31)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
Жовтень 2023 (31)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум