Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » Консультування для вчителів мистецьких дисциплін

Консультування для вчителів мистецьких дисциплін

Консультування для вчителів мистецьких дисциплін

з проблеми «Формування інформаційно-медійної грамотності на уроках мистецтва»

25 лютого 2020 року на базі ліцею «Білоцерківський колегіум» у форматі Meet-конференції відбулося методичне консультування для вчителів мистецьких дисциплін з проблеми " Формування інформаційно-медійної грамотності на уроках мистецтва". Відкрила захід консультант КУ БМР «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Чабаненко Анна Вікторівна.

Сич Марина Олександрівна, учитель мистецтва ліцею «Білоцерківський колегіум», поділилася своїм досвідом роботи з указаної теми. Познайомила колег із Всеукраїнським проєктом «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», можливостями використання матеріалів проєкту при викладанні інтегрованого курсу «Мистецтво» у 7-9 класах та адаптацією завдань до курсу в 10-11 класах. У своїй доповіді Марина Олександрівна відзначила, що наповнення уроків новими формами практичних завдань (проєктна діяльність, вправа FactCheck, розробка рекламного плакату, написання статті, створення профілю митця у соціальній мережі тощо) позитивно впливає на проведення уроків мистецтва:

• зростає продуктивність роботи на уроках;

• учні, які, як правило, уникають участі у обговореннях та завданнях, активно долучаються до ходу уроку;

• через новий підхід та елементи медіаграмотності зростає вмотивованість учнів до вивчення навчальних дисциплін.

Чорноброва Світлана Василівна, учитель мистецтва ліцею «Білоцерківський колегіум», поділилася досвідом використання як традиційних, так і сучасних технологій на заняттях гуртка мистецького спрямування. Світлана Василівна познайомила колег із хмарними сервісами CIMP (для створення малюнків) та Thinglink (для створення інтерактивних зображень), використання яких стає особливо актуальним при організації роботи гуртка з використанням дистанційних технологій.

Творчий учитель уже сам по собі спонукає дитину до розвитку й удосконалення. Тому творчість учнів значною мірою залежить від творчості та майстерності педагогів.


276 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (16)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум