Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » День соціальної справедливості

День соціальної справедливості

День соціальної справедливості

Відповідно до Резолюції Генеральної Асамблеї ООН, ухваленої на 62-й сесії, починаючи з 2009 року, щороку 20 лютого відзначається Всесвітній день соціальної справедливості. День соціальної справедливості в Україні запроваджений Указом Президента від 4 листопада 2011 року № 1021 за ініціативи профспілок.

Ідея та ідеали справедливості, так як все інше, глибоко історичні. Прагнення до справедливості завжди було для людства одним з головних орієнтирів соціального прогресу. В них органічно зв’язане минуле і сучасне. Ідея справедливості, рівності у суспільстві та суспільних відносинах між людьми беруть свій початок з часів Стародавньої Греції і рабовласницького суспільства.

Проблема справедливості, особливо її взаємозв’язок із свободою, історично була у центрі політичної боротьби в суспільстві. Причому вимога свободи переважно вважалась буржуазною ідеєю, а соціальної справедливості – традиційно реалістичною. Проте сам хід суспільного розвитку в сучасних умовах ставить питання про поєднання ідеалів свободи  та справедливості. Як свобода, так і справедливість, завжди були палкими бажаннями людини. У кінці ХХ століття стало однозначно зрозуміло, що розвиток демократії можливий тільки на основі становлення більш рівноправного і справедливого суспільства. Поза справедливістю немає і не може бути свободи особи і людської гідності, стабільного суспільства та прогресивного соціально-економічного розвитку. Справедливість служить прямим регулятором діяльності людини в кожній ситуації.

 

Поняття «соціальна справедливість» правомірно розглядати як  важливу соціоекономічну цінність суспільства, без якої неможливо забезпечити ефективний економічний розвиток. Ідея відповідальності, адекватності, еквівалентності величини доходу витратам праці і капіталу становить основний зміст соціальної справедливості (чи несправедливості). Економічна діяльність людини, її результати, їх суспільна оцінка на ринку – ось основа соціальної справедливості, а зовсім не альтруїстична благодійність і абстрактний рівноправний розподіл.

Соціальна справедливість відображає оцінку реально існуючої системи розподілу і формування доходів, її становлення з оптимальними принципами організації сфери розподілу доходів і заробітку.

19 лютого 2013 року наш колегіум також долучається до відзначення Дня соціальної справедливості.  В цей день відбудеться засідання  «Круглого столу» учасників правового клубу «Феміда» на тему: «Деякі аспекти соціального захисту населення: профспілковий рух, праця неповнолітніх», зустріч з представником Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, перегляд кінострічки «Профспілки – це ми. Приєднуйся!», розгляд праці у літературних творах.

«Круглий стіл» відбудеться о 15:40 в читальному залі бібліотеки.


2114 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (19)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум