Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » 27 серпня -150 років від дня народження Теодора Драйзера, американського прозаїка

27 серпня -150 років від дня народження Теодора Драйзера, американського прозаїка

27 серпня -150 років від дня народження Теодора Драйзера, американського прозаїка

На честь цього автора в Києві названо одну вулицю. На жаль, вона лише одна така в Україні. От  би пожити на вулиці імені Теодора Драйзера, майстра описувати фінансове становище Америки минулих століть в поєднанні з детальним змальовуванням найрізномітніших рис людського характеру. Та ще й так, що герої разом зі своїми примхами, планами, навичками постають перед тобою ще більш виразно, ніж голлівудські актори на фоні 3D-ефектів. Надбання для людства цього автора ще дуже довгі роки не втратить актуальності.

 

27 серпня -150 років від дня народження Теодора Драйзера, американського прозаїка

“Сестра Керрі” Теодора Драйзера вийшла друком в Україні ще в 90-х роках минулого століття, а продається в магазинах дотепер, через свою неповторність і як ідеальний варіант відкрити для себе американського класика. Зокрема, через невеликий обсяг та порівняно швидкий розвиток подій, що залишає бажання читати подібне ще.

      Цікавим фактом є те, що повість автор спочатку спробував опублікувати в журналі, а після несхвалення тексту редактором, все ж таки видав його за свій кошт. І це було варто того.

 Часто твором номер один, який рекомендують для початку і як найвідоміший твір автора, називають “Американську трагедію”.  

     “Дженні Герхардт” – ще одна невелика, але достойна для переливання читацьких почуттів з чаші спокою в чашу нестримних переживань історія. Це книжка про рішучість, випробування та незвичайну жіночу вдачу в часи нелегких та нестабільних часів.

       Уміння Теодора Драйзера писати просто і насичено прийдеться до душі найвибагливішим читачам, а шанувальники історії мають оцінити майстерне відображення неприкрашеної реальності – за це Драйзер не раз потрапляв під грозу критиків і заслужив славу сміливого висвітлювача суспільного ладу тодішньої Америки.


170 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (16)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум