Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » 23 червня - Національне свято Великого Герцогства Люксембург

23 червня - Національне свято Великого Герцогства Люксембург

23 червня - Національне свято Великого Герцогства Люксембург

Це одна з найбезпечніших країн у світі з територією в 998 квадратних миль. Згідно з даними Міжнародного валютного фонду, в 2014 році Люксембург став другою найбагатшою країною на планеті. ВВП країни в розрахунку на душу населення становить 92 049 доларів США. Держава має найвищу мінімальну заробітну платню в ЄС.

Ресторан Chiggeri в місті Люксембург (місто назване на честь Саксонської фортеці і засноване у 963 році) має найбільшу в світі винну карту, даючи можливість відвідувачам вибрати з більш ніж 2200 різних вин.

Після поразки Наполеона у 1815 році Віденський конгрес перетворив Люксембург на Велике Герцогство - державу, де править Великий Герцог або Герцогиня. Це єдине Велике Герцогство в світі. Девіз Люксембургу - «ми хочемо залишатися тими, ким ми є».

Історично, до XIX століття, жителі цієї держави святкували своє національне свято в день Кіннексдаг або День народження короля Нідерландів. В столиці, місті Люксембурзі, урочистості починаються напередодні Національного дня, 22 червня, з урочистої зміни варти перед палацом.

У цей час Великий Герцог і Герцогиня відвідують інше місто Люксембургу. Це відбувається за традицією раннім вечором. Один з членів великої герцогською сім’ї завжди відвідує друге за значимістю місто країни, Еш-сюр-Альзетт.

Після святкової процесії і феєрверків, що стартують у форті Тюнген, що в парку Тройсі-Глендс, вечірки починаються в громадських місцях по всій столиці. Проходять концерти. До організації музичних заходів залучаються професійні імениті ді-джеї. Увечері в місті буквально палає щастя, веселощі і музика. Практично на кожній площі влаштовуються концерти за участю невеликих груп або окремих музикантів.

Вранці 23 червня офіційна церемонія проходить у філармонії Люксембургу, після чого з Фетченхофа 21 раз салютують. Під час слідуючого за цим традиційного військового урочистого шикування на Авеню де ла Ліберте, перш ніж відвідати військовий і цивільний парад, Його Королівська Високість Великий Герцог і Його Королівська Високість принц Великий Князь оглядають війська. У другій половині дня в соборі Нотр-Дам в Люксембурзі звучить християнський гімн - «Тебе, Бога, хвалимо».

Цей день відзначають всі 105 муніципалітетів країни.


257 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Березень 2024 (33)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
Жовтень 2023 (31)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум