Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » Екскурсія до міста Лева

Екскурсія до міста Лева

Вулиці, немов панянки,
Запах кави з філіжанки,
Непомітно час тут плине -
Ну не місто, просто диво!​

 

Ви неодмінно посміхнетеся, вперше вдихнувши аромат міста, наповненого унікальною аурою кави, шоколаду, ну... і, звичайно, дощу... Присядьте за столик кафе і замовте еспрессо з корицею чи гарячий шоколад, який можна їсти ложкою, і дивіться у «всі очі»...

Перед вами відкривається незвичайне історичне місто, перегукуючись ретроспективою з легендами старої бруківки. Будинки штовхаються, лише зрідка розступаючись, щоб відкрити якусь неймовірну площу чи проспект. Тут усе пропахнуте таємницями, загадками...

Саме любов до нового, незвіданого спонукав учнів 11 групи 9-11 червня відвідати самобутнє місто Львів.

Оглядини старого міста колегіанти розпочали із площі Ринок. Ще з кінця XIV століття, коли Львів був завойований польським королем Казимиром ІІІ, ця площа стала віссю, навколо якої й досі обертається львівське політичне, економічне та культурне життя міста. Проте і не забули відвідати собор Святого Юра, Високий Замок, Личаківське кладовище, Музей архітектури та побуту, Арсенал (музей зброї), музей-аптеку, майстерню шоколаду, вернісаж.

Маршрут наступного дня "Золота підкова Львівщини" запропонував дітям подорож в світ середньовіччя, епоху замків та храмів. Вони й досі зачаровують своєю величчю, захоплюють багатою історією та вражають неповторною красою. Колегіанти відвідали три величних замки: Золочівський, Підгорецький та Олеський., ознайомитись з їхнім минулим, сьогоденням і майбутнім.

Олеський замок збудований на вершині пагорба у ХІІІ ст. спадкоємцем Данила Галицького та є одним із найдавніших замків України. Зараз замок функціонує як музей у якому зібрано сотні унікальних творів живопису, скульптури, прикладного мистецтва X–XIX століття.  У підземеллях замку споруджений колодязь глибиною в 42 метри. Здавна вважалось, що у колодязі існує потаємний хід, та після землетрусу частина колодязя обвалилася, а таємний хід так і не був знайдений.

Підгорецький замок побудований в XVI столітті, у стилі пізнього ренесансу. Саме цей замок вважався найрозкішнішою резиденцією Європи. Свого часу тут відбувались бали та військові паради. Для численних гостей та їх слуг біля замку збудували корчму-заїзд, яка збереглась до сьогодні. Колись тут зупинявся навіть Оноре де Бальзак. Службові приміщення навколо чудового палацу утворювали двір з терасою.

З трьох сторін палац оточений глибоким ровом, а з північного боку є тераса де проводились зйомки фільму "Д'Артаньян і три мушкетери".

Золочівський замок споруджений у ХVІ ст. на найвищому пагорбі Золочева та має вигляд цитаделі з бастіонами. На подвір'ї замку можна оглянути виїзну вежу, Китайський палац, великий житловий палац, який свого часу відрізнявся справжньою розкішшю.

Прекрасна давня легенда Золочівського замку пов’язана з двома таємничими каменями з зашифрованими посланнями тамплієрів що не розшифровані і досі. Їх знайшли поблизу Золочева, у глухому лісі. Люди розказували, що біля цих каменів чіпляється блуд. А ще невідомий художник зобразив на кам’яному полотні якісь давні символи — два вінки, терновий і з живих квітів, які переплелися, мов дві обручки.

Покидаючи ці прекрасні й мальовничі місця, у юних мандрівників виникло відчуття, що Прекрасні літні дні, теплі й безтурботні, наче самі мрії, не хочеться втрачати, й прощання з ними часом наганяє смуток. Кожен прагне, щоб такі дні тривали довго й ніколи не закінчувались – щоб вони плавно перейшли у вічність.







1424 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (18)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум