Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » Підсумки декади гуманітарних дисциплін

Підсумки декади гуманітарних дисциплін

У період із 21.10. по 31.10.2014 року в стінах Білоцерківського колегіуму відбулася декада гуманітарних дисциплін.

Предметно-цикловою комісією вчителів української мови та літератури, світової літератури було проведено ряд різноманітних заходів.

28.10.2014 р. Полякова Ірина Іванівна провела відкрите засідання українознавчої студії «Нехай завжди квітує дерево родинне».

На засіданні діти презентували свої родинні дерева. Гуртківці розповідали, як вони працювали над складанням генеалогічних дерев, хто їм допомагав, що корисного дала їм ця робота, яка для них виявилася дуже цікавою та важливою. Кожна людина повинна знати своє коріння, з якого роду вона походить, від кого вона успадкувала ті чи інші ланцюжки свого генетичного коду.

Також учні мали змогу згадати ще одну сімейну традицію - традицію збирати та зберігати сімейні фотографії. Тому гуртківцями були представлені старовинні сімейні фото. Кожен мав змогу, показуючи старі, пожовтілі від часу фотознімки, розповісти про життя і вчинки своїх дідів і прадідів, про цікаві чи сумні історії, що передаються у їхніх сім’ях з покоління у покоління.

Засідання пройшло у теплій, дружній атмосфері, де всі гуртківці виявили велику повагу до своїх рідних, адже здавна в Україні цінують родину, бережуть спогади про своїх працьовитих і героїчних предків, які дали життя українському роду людському.

Дудка Людмила Василівна організувала для учнів 10-х класів перегляд документального фільму про життєвий і творчий шлях Павла Загребельного.

28 жовтня 2014 року у рамках декади предметів гуманітарного циклу у 42 групі було проведено відкритий урок зі світової літератури на тему «Майстер і Маргатира» як роман-міф, його джерела, трансформація міфічних мотивів. Поєднання реальності та фантастики в романі»

Урок пройшов цікаво та організовано. Учні дізналися багато інформації про міфічних та фантастичних персонажів роману, історію їх створення Булгаковим, їх роль у романі. Колегіанти переглянули уривки з кінофільму «Майстер і Маргарита», обговорили ключові моменти роману.

Добре, коли на уроках літератури можна поговорити про вічне, пірнути в глибини людської думки, обговорити ті проблеми, які стосуються конкретних людей . Саме таку можливість дав проведений урок зі світової літератури.

28.10.2014 р. у рамках декади предметів гуманітарного циклу вчителями Шульгою С. В. та П'ятецькою А. М. було проведено учнівські Довженківські читання, присвячені 120 річниці з дня народження великого письменника, художника, неперевершеного режисера світового кінематографа Олександра Петровича Довженка «Я син свого часу і весь належу сучасникам своїм».

У ході читань колегіанти 10-11 класів презентували свої виступи про життєвий та творчий шлях Олександра Довженка, письменницьку та режисерську діяльність, а також про світову велич митця. Гості, які були присутні на заході, відмітили високий рівень проведення заходу.

 

29.10.2014 р. Склярова Галина Миколаївна провела флеш-моб «Чи вічна сила поезії?», у якому взяли участь колегіанти 11 класів.

31.10.2014 р. Туліветрова Наталія Миколаївна провела захід «Повчальне слово байки» у формі усного журналу.

Учні 5-А класу познайомимося з байкарями різних країн. Звернулися до байок Езопа, Федра, Глібова, Лафонтена, Крилова. Колегіанти майстерно декламували не тільки байки класиків, але й власні (Дехтяренко Христина «Лисиця», Дзюба Владислава «Сорока», Храмцова Руслана «Хитрий лис»).

 

П’ятикласники підготували виставку ілюстрацій до відомих байок.

Звертайтеся частіше до моральних настанов байки, адже вона здатна виховати справжню Людину, гідного громадянина, для якого добро і честь не тільки високі слова, але й є основою її вчинків!


1513 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (16)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум