Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Спільнота » Предметно-циклові комісії » 2013/2014 навчальний рік

2013/2014 навчальний рік

2013/2014 навчальний рік

Конкурс читців-декламаторів на краще виконання творів Т.Г.Шевченка

Памятайте, що на цій планеті,

Відколи створив її пан Бог,

Ще не було епохи для поетів,

Але були поети для епох.

Саме ці слова якнайяскравіше характеризують постать великого Кобзаря, людини світлого розуму, чистих помислів і трагічної долі, двохсотріччя від дня народження якого ми відзначаємо цього року.

5 березня 2014 р. учні колегіуму ( Вівчарик Лілія, Нормировська Єлизавета – 11 група, Цвіров Владислав, Ткач Дмитро – 21 група, Рибченко Ніна, Підгорна Вікторія – 31 група, Кудряшова Анна – 41 група ) брали участь у міському конкурсі читців-декламаторів на краще виконання творів Тараса Григоровича Шевченка «Кобзарева зоря», що дало змогу колегіантам серцем доторкнутися до поезій Великого майстра слова. Шевченкова муза – то доля самої України. Гаряча любов до знедоленого рідного краю звучить у кожному слові , кожному рядку його безсмертних творів: «Гайдамаки», «Розрита могила», «Думка», «Кавказ», «І виріс я на чужині», «Мені однаково», «Катерина» та інших. Саме їх конкурсанти вибрали для прочитання. Щиро дякуємо усім учасникам за активну життєву позицію, за любов до Тарасового слова, яким він пробудив у народі національну гідність, самоусвідомлення. Та вітаємо Рибченко Ніну, ученицю 31 групи, за III місце у конкурсі читців-декламаторів «Кобзарева зоря». Бажаємо творчих злетів усім любителям Шевченкового слова.


17.01.2014 року у стінах Білоцерківського колегіуму проводитиметься I етап міського конкурсу учнівської та студентської творчості «Тарас Шевченко в моїй долі».

 

2013/2014 навчальний рік


Запрошуємо колегіантів узяти участь у пошуковій акції  

«Зерно Шевченкового слова в родині нашій проросло». Цей захід проводиться в рамках міських заходів до 200-річчя від дня народження великого сина українського народу Т.Г. Шевченка.

 

Учасниками акції можуть бути учні 8-11 класів.

За результатами акції в березні 2014 року буде проведена міська літературно-краєзнавча конференція, де юні пошуковці зможуть представити свої роботи.


В рамках міського заходу до 200-річчя від дня народження великого сина українського народу управління освіти і науки Білоцерківської міської ради , Центр творчості дітей та юнацтва «Соняшник» проводили пошукову акцію «Зерно Шевченкового слова в родині нашій проросло».

Учасниками акції стали учні Білоцерківського колегіуму: Шуба Катерина – 10 клас (31 група), Фареник Леся – 9 клас (21група) та Дехтяренко Марія-Лурдес.

За результатами акції 25 лютого 2014 року колегіантки взяли участь у міській літературно-краєзнавчій конференції, де змогли представити свої роботи та вибороти призові місця:

II місце посіла колегіантка 11 групи Дехтяренко Марія-Лурдес;

III місця отримали Шуба Катерина та Фареник Леся.

Вітаємо юних пошуковців!


 

 План заходів щодо відзначення в Білоцерківському колегіумі 150-річчя з дня народження Михайла Коцюбинського



07 листопада 2013 року у Білоцерківському колегіумі було проведено І етап ІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка у 2013-2014 н. р.

Відомості про учасників конкурсу

Клас

Кількість учасників конкурсу І етапу

Кількість переможців та призерів І етапу

І місце

ІІ місце

ІІІ місце

8

21

1

1

1

9

14

1

1

1

10

40

1

2

1

11

26

1

1

2

Разом

101

4

5

5


 Література вилучена із законів тління. Вона одна не визнає смерті.

М. Салтиков-Щедрін

23 жовтня у стінах Білоцерківського колегіуму відбувся Iетап Всеукраїнської учнівської олімпіади зі світової літератури. Завдання містили питання з історії та теорії літератури, літературної критики. Учасники олімпіади мали написати твір на одну із запропонованих тем.

Пропонуємо вашій увазі зразки завдань:

для 8-х класів;

для 9-х класів;

для 10-х класів;

для 11-х класів.

Підсумки проведення тижня гуманітарних дисциплін

7 жовтня у Білоцерківському колегіумі відбувся I етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури. Завдання олімпіади передбачали знання питань із розділів «Фонетика», «Орфографія», «Орфоепія», «Лексикологія», «Фразеологія», «Морфологія», «Синтаксис», «Розвиток мовлення». Завдання з української літератури містили питання з історії та теорії літератури, літературної критики.

Пропонуємо вашій увазі зразки завдань:

для 8-х класів;

для 9-х класів;

для 10-х класів;

для 11-х класів.

У жовтні, як відомо, стартує І Всеукраїнський етап учнівських олімпіад із базових дисциплін і розпочинає його, вже традиційно, олімпіада з російської мови та літератури, яка відбулася 1 жовтня 2013 року.

Учасниками олімпіади стали учні 9-11 класів, які змогли перевірити свої знання з російської мови та літератури. Олімпіадні завдання були різних рівнів складності, включали матеріал із «Фонетики», «Морфології», «Синтаксису», «Орфографії». Найбільш цікавими були творчі завдання, які передбачали написання діалогу на певну тему, художнього аналізу поезії.

Усім учасникам бажаємо гарних результатів та перемог в наступних олімпіадах та конкурсах! 

Шановні колегіанти!

З 4 по 8 листопада 2013 року Інститут Розвитку Шкільної Освіти (ІРШО) організовує предметні олімпіади «Олімпус» для школярів. Вони вносять різноманітність у систему знань, є цікавим доповненням при освоєнні освітніх програм, а також зовнішнім джерелом оцінки рівня знань учнів.

Запрошуємо всіх бажаючих учнів 8-11 класів взяти участь в Осінній сесії 2013. В рамках сесії будуть проведені олімпіади з української мови та української літератури. Бажаємо успіхів!

 

28 серпня 2013 року відбудеться засідання предметно-циклової комісії. Тема серпневого засідання: "Науково-методичне забезпечення навчально-виховного процесу. Планування роботи на 2013-2014 навчальний рік".

Увага!

Зразок підпису календарних планів на 2013/2014 навчальний рік

Пропонуємо зразок титульної сторінки календарно-тематичного планування для вчителів Білоцерківського колегіуму

Методичні рекомендації МОН України


11 листопада 2013 року колегіальна спільнота відзначила свято української писемності та мови. Учні перегорнули сторінки усного журналу, з якого дізналися про тернистий шлях становлення і розвитку української мови та писемності.

День української мови

 

 

 

 

 

ХIV Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика

 

 

У день української писемності та мови у Білоцерківському колегіумі стартував ХIV Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика. Цей унікальний мовний марафон був зініційований великим українським меценатом і громадським діячем Петром Яциком, який усе життя прожив у Канаді, але завжди пам’ятав про рідну землю.

Звіт про проведення конкурсу

 

 

ДИКТАНТ НАПИСАНО!!!

 

11 листопада 2013 року на хвилях Українського радіо відбувся «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності». Колегіанти та педагогічний колектив у кількості 245 осіб не лише перевірили рівень своєї грамотності, а й долучилися до творення величного. Адже радіодиктант відбувся під гаслом «Творити величне просто – разом! Твори хвилю єдності!»

 

 

 


1211 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (19)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум