Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Визначні дати та події » 24 жовтня - Міжнародний день ООН

24 жовтня - Міжнародний день ООН

24 жовтня - Міжнародний день ООН

24 жовтня 1945 року вступив в силу Статут Організації Об’єднаних Націй, який починається з легендарної фрази «Ми, народи Об’єднаних Націй, сповнені рішучості  позбавити прийдешні покоління нещасть війни, яка двічі в нашому житті принесла людству невимовне горе, і знову утвердити віру в основні права людини, у гідність і цінність людської особистості, у рівноправність чоловіків та жінок і в рівність прав більших та малих націй, та  створити умови, за яких можуть дотримуватися справедливість і повага до зобов’язань..»

Цей день відзначається як День Організації Об’єднаних Націй, починаючи з 1948 року, щоби привернути увагу до діяльності організації  та актуальних питань на порядку денному ООН.

Звертаючись до світової спільноти з нагоди Дня ООН, Генеральний секретар ООН Бан Кі-мун зазначив: «Ми живемо у вкрай напружені часи - в епоху корінних змін і глибоких перетворень. Відбувається підвищення загроз безпеці, наростання таких проблем як нерівність і нетерпимість. Глобальні та національні установи проходять перевірку на міцність. У цей найвідповідальніший період Організація Об`єднаних Націй не повинна відставати ні по одному з напрямків своєї діяльності: підтримці миру, розвитку, прав людини, верховенства права і розширення прав і можливостей жінок і молоді у світі».

Організація Об`єднаних Націй - це не тільки місце для проведення дипломатичних раутів. В Організації Об`єднаних Націй працюють миротворці, які займаються роззброєнням воюючих сторін, медичні працівники, що доставляють ліки, співробітники з надання надзвичайної допомоги біженцям та експерти з прав людини, які надають допомогу у здійсненні правосуддя.

У процесі виконання цієї глобальної місії ми користуємося підтримкою незліченної кількості друзів і прихильників. Неурядові організації, вчені, науковці, меценати, релігійні лідери, представники ділових кіл та зацікавлені громадяни мають ключове значення для успіху нашої діяльності. Жоден керівник, країна чи установа не в змозі зробити все. Разом з тим кожен з нас може зробити свій внесок.

Сьогодні в День Організації Об`єднаних Націй я закликаю підтвердити наші зобов`язання і знову заявити про нашу спільну рішучість бути гідними ідеалів Статуту Організації Об`єднаних Націй та побудувати кращий світ для всіх».

 


275 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (16)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум