Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Визначні дати та події » 14 лютого - День Святого Валентина

14 лютого - День Святого Валентина

14 лютого - День Святого Валентина

День Святого Валентина (Валентинів день, День Закоханих) — щорічне свято, яке припадає на 14 лютого.

Вважається, що традиції святкування Дня всіх закоханих - близько 16 століть. Названо свято на честь християнського священика - Валентина. Згідно з переказами, у часи правління в Римській імперії Клавдія ІІ він таємно вінчав пари, попри заборону. Римський імператор вважав, що сім'я і шлюб заважають будівництву і зміцненню сильної імперії. Через це він своїм указом заборонив солдатам одружуватися.

Сам Валентин з римського міста Терні. Крім вінчань, він часто мирив пари, які перебували у сварках. Після того, як інформація про це просочилася до Клавдія, імператор засудив Валентина до страти. Вже після його смерті було виявлено прощального листа, в якому Валентин виклав розповідь про своє кохання до дівчини.

Через роки після страти Валентина було канонізовано католиками як мученика, який постраждав за віру. З 496 року 14 лютого стало Днем Святого Валентина після указу Папи Римського Геласіуса І.

Широке поширення в США це свято отримало у XVIII столітті, а в країнах Західної Європи - у XIII. Попри те, що в собі воно одночасно поєднує традиції язичництва та християнства, свято має велику популярність, насамперед - серед молоді.

Символи Дня всіх закоханих

Традиційним атрибутом Дня Святого Валентина багато років залишаються листівки у вигляді сердець - так звані "валентинки". Вони можуть бути будь-якого розміру, кольору, стилю і дизайну. Поряд з ними також особливу популярність (в тому числі, як подарунки) набувають плюшеві ведмедики - у вигляді іграшок, статуеток, зображення на листівках. Нерідко можна зустріти зображення Купідона - хлопчика з луком і стрілами.

Головний колір Дня Святого Валентина - червоний або рожевий. Саме в таких відтінках намагаються дарувати подарунки, зокрема - представницям жіночої половини людства.

 


342 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (19)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум