Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » Гендерна рівність та гендерні стереотипи

Гендерна рівність та гендерні стереотипи

Гендерна рівність передбачає однаковий статус для жінок і чоловіків. Вона означає, що чоловіки та жінки мають однакові умови для реалізації своїх людських прав та однаковий потенціал для здійснення свого внеску у національний, політичний, економічний, соціальний та культурний розвиток, а також рівні права на користування результатами цього розвитку.

Питання поліпшення становища жінок та впровадження гендерної рівності в суспільстві є актуальним як для світової спільноти, так і для України.

04.04.2016 у Білоцерківському колегіумі відбулася зустріч учнів 32 групи з представниками міської громадської організації «Правова єдність» Федчуном Андрієм та Пастушенком Іваном, на якій розглядались питання гендерної рівності та гендерних стереотипів. 

Колегіанти познайомились із гендерною політикою держави щодо жінок, забезпечення їм рівного соціального статусу з чоловіками шляхом гарантування можливостей для їх рівноправного розвитку як соціально-демографічної групи.

Учні зробили висновки, що вільною від насильства є  партнерська сім'я, у якій немає чітко визначеного голови, і в різних сферах, в залежності від обставин і компетентності,  лідером може бути або чоловік або жінка. 

Подолання ґендерних стереотипів є важливою умовою попередження насильства в сім'ї. Всім, хто може впливати на громадську думку, треба докладати постійних зусиль до подолання гендерних стереотипів. Адже тільки за таких умов сім’я буде справді щасливою та повноцінною й стане затишним місцем для зростання сильних громадян України.


949 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (19)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум