Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » На порозі майбутнього

На порозі майбутнього

Вибір професії — невід’ємний етап у житті кожного, хто здатен працювати. Рано чи пізно ми всі виходимо на роздоріжжя, щоб серед тисячі шляхів обрати свій, єдиний. Людина набуває досвіду у процесі певної діяльності, але краще це виходить, коли вона має знання (профорієнтаційні). Є безліч тем, за якими можна працювати зі школярами, адже учні мають знати, які є професії, де можна здобути ту чи іншу спеціальність, що для цього потрібно, як займатися тим, що тебе цікавить, приносить радість — адже це одна з найважливіших умов відчуття життєвої повноцінності.

Традиційно в січні місяці кожного навчального року з метою підготовки та допомоги старшокласникам у виборі майбутньої професії в Білоцерківському колегіумі проходить тиждень професійної орієнтації. З метою розвитку в учнівської молоді рис творчої, працелюбної особистості у школі з 23 по 27 січня 2017 року проходив тиждень профорієнтації.

В рамках тижня було організовано конкурс малюнків «У світі професій» серед учнів 5-6 класів та конкурс буклетів «Моя майбутня професія» серед учнів 7-8 класів.

З метою свідомого ставлення до вибору майбутньої професії у шкільній бібліотеці діяла книжкова виставка «Світ професій».

Впродовж тижня проводилося анкетування учнів 8,9 класів з питань профорієнтації (соціальний педагог Гладка О. В., класні керівники). Практичним психологом  Кошовою І. І. проведено тренінг «Моє майбутнє – в моїх руках», який мав на меті допомогти учням краще пізнати себе і зробити правильний вибір.

З метою ознайомлення учнів із ситуацією на ринку праці соціальним педагогом Гладкою О. В. та вчителями Шульгою С. В. та Бондаренко О. В. проведено зустріч старшокласників з представниками ювенальної юстиції.

Класними керівниками було проведено тематичні виховні години.

Колегіанти 41 та 42 груп побували на Дні відкритих дверей в КНУКІМ. Відвідали факультети журналістики і міжнародних відносин, готельно-ресторанного і туристичного бізнесу, кіно і телебачення, режисури і шоу-бізнесу, економіки, права та інформаційних технологій, дизайну та реклами, хореографічного мистецтва, культурології, музичного мистецтва.

Михайло Поплавський на зустрічі розповів про комфортні умови навчання і високий професійний рівень науково-педагогічного складу, порадив вступати до київських вузів та наполегливо йти до мети.

Учнями 32 групи в усіх класах було проведено інформаційну хвилинку «У світі нових професій». 

Учні були активними учасниками усіх заходів.  Колегіанти висловлювали свою точку зору щодо вибору професії, навчального закладу та ймовірності працевлаштування за обраною професійною діяльністю. 



2207 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Березень 2024 (31)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
Жовтень 2023 (31)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум