Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » День вшанування памяті Амедео Авогадро

День вшанування памяті Амедео Авогадро

Амедео Авогадро народився в Турині (Італія) в родині службовця судового відомства Філіппо Авогадро 9 серпня 1776р. Свою наукову діяльність Авогадро почав з вивчення електричних явищ. Роботи Авогадро, присвячені цій темі, з'являлися аж до 1846 року.

Велику увагу приділяв він також дослідженням у галузі електрохімії, намагаючись знайти зв'язок між електричними і хімічними явищами, що привело його до створення своєрідної електрохімічної теорії. У цьому відношенні його дослідження стикалися з роботами знаменитих хіміків Деві і Беріеліуса. Але в історію фізики Авогадро увійшов як відкривач одного з найважливіших законів молекулярної фізики. 

У 1811 році з'явилася стаття Авогадро "Нарис методу визначення відносних мас елементарних молекул тіл і пропорцій, згідно з якими вони входять в з'єднання". Викладаючи основні уявлення молекулярної теорії, Авогадро показав, що вона не тільки не суперечить даним, отриманим Люссаком, але навпаки, прекрасно узгоджується з ними і відкриває можливість точного визначення атомних мас, складу молекул і характеру відбуваються хімічних реакцій.

У 1821 році в статті "Нові міркування про теорію певних пропорцій в з'єднаннях і про визначення мас молекул тіл" Авогадро підбив підсумок своєї майже десятирічної роботи в галузі молекулярної теорії та поширив свій метод визначення складу молекул на цілий ряд органічних речовин. У цій же статті він показав, що інші хіміки, насамперед Дальтон, Деві і Берцеліус, не знайомі з його роботами, продовжують дотримуватися невірних поглядів на природу багатьох хімічних сполук і характер відбуваються між ними реакцій.

Імпульсом до активних експериментів в області хімії для Авогадро послужило відкриття Люссаком газових законів.

Авогадро в своїх працях користувався поняттям молекула газу, яке, в сучасній термінології, включало в себе одночасно поняття атом і молекула.

Він помер в Турині 9 липня 1856 і похований у родинному склепі в Верчеллі.

 


886 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (19)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум