Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » Міжнародний день астероїда

Міжнародний день астероїда

У неділю, 30 червня, в ООН відзначають Міжнародний день астероїда - саме в цей день рівно 110 років тому в Сибіру впав Тунгуський метеорит, зробивши потужний вибух. Подібні об'єкти, які зближуються із Землею, є катастрофічну загрозу для нашої планети. Рішення Генеральної Асамблеї заснувати спеціальний день було викликано необхідністю поширювати інформацію про небезпеку, пов'язану з астероїдами.

Так званий Тунгуський феномен над Сибіром був не єдиним, хоча і найбільшим прикладом зіткнення із Землею. Другим по потужності вважається Челябінський феномен: 15 февраля 2013 року в атмосферу Землі на швидкості в 18,6 кілометрів в секунду увійшов великий суперболід і зруйнувався в небі над Челябінськом. За оцінками американського космічного агентства НАСА, його діаметр становив 18 метрів, а маса - 11 тисяч тонн. Обсяг енергії, виділений в результаті вибуху, оцінюється в 440 кілотонн у тротиловому еквіваленті.


За повідомленнями ЗМІ, останній подібний випадок стався 21 червня - на кордоні Тульської і Липецької областей вибухнув метеорит. За даними НАСА, на сьогоднішній день виявлено більше 16 тисяч об'єктів, що зближуються із Землею.

В Управлінні ООН з питань космічного простору вже давно ведуть роботу над вивченням таких об'єктів і вважають, що пов'язана з ними загроза носить глобальний характер. Тому і реагувати на неї треба разом: виявляти потенційно небезпечні об'єкти і планувати відповідні дії.

На основі рекомендацій міжурядової Комітету ООН з використання космічного простору в мирних цілях, в 2014 році були створені Міжнародна мережа оповіщення про астероїди і Консультативна група з планування космічних місій. Мета першої - допомогти державам обмінюватися інформацією і надавати їм підтримку в області прогнозування і пом'якшення наслідків можливого зіткнення з астероїдами. Консультативна група з планування космічних місій об'єднує космічні агентства різних країн, які працює над технологіями, здатними змінити траєкторію об'єктів, що наближаються до Землі.


800 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (19)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум