Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » Урок любові та добра

Урок любові та добра

24-го січня 2019 року до Білоцерківсткого колегіуму завітав поет Микола Джміль, що родом з Донеччини.  

Микола Олександрович Джміль (Сергієнко) народився в Артемівському районі, у селі Отрадівка. Маючи технічну освіту, він все життя відчував потяг до творчості, але друкуватися почав не так давно. Його перша збірка «Долоні сонця» побачила світ у 2005 році, друга збірка поезій «Джерело істини» вийшла у 2008 році, а  третя має назву «Коло». Провідними темами його творчості стали любов до рідної землі, до неньки-України, до любої серцю української мови, до ближнього і всього сущого на землі.

Микола Джміль провів цікаве заняття патріотичного спрямування «Урок любові та добра», на якому  він розповідав про те, які якості повинна мати духовно вихована людина. Також автор розповів, що на даний час вони з дружиною проживають в сірій зоні в рідному селі Отрадівка. Лише вони вдвох на все село розмовляють українською мовою. Микола Джміль розповів, що був активним учасником Революції гідності, перебуваючи на Майдані   з перших до останніх днів. Перші рядки до поеми “Аттіла..” були прочитані саме на Майдані.

Урок любові та добра

Урок любові та добра

Урок любові та добра

Пан  Микола  презентував свою  нову  книгу “Аттіла, або Благовіст Любові”. Книга  ” Аттіла, або Благовіст Любові” - це поема - легенда про славне  минуле  України. Твір розповідає про період правління Аттіли та боротьби гунів (наших предків) з готами та римською імперією у IV столітті н.е.Книга має духовне наповнення, гарно ілюстрована, має якісну поліграфію. 

Урок любові та добра

Він був змушений поїхати з Горлівки, що на Донеччині, і тепер, хоча живе за 20 кілометрів від рідної домівки, не може повернутися додому. Там йому участь у Революції гідності не пробачать. Сам поет звинувачує своїх земляків у бездуховності.

Діти дізналися багато нового й цікавого, послухали поезію й мали можливість поспілкуватися з автором, отримати відповіді на свої запитання.

На згадку про зустріч автор подарував бібліотеці книгу з автографом. Прощаючись, Микола Джміль подякував шанувальникам поетичного слова за їх прихильність та уважність, а всі відвідувачі, у свою чергу, подякували поетові за цікаво проведений із користю час та висловили взаємне побажання подальших зустрічей. Після закінчення презентації кожен бажаючий зміг придбати збірник поета.

Урок любові та добра



790 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Березень 2024 (31)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
Жовтень 2023 (31)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум