Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Новини » Як Youtube Kids допомагає батькам і може зашкодити дітям    

Як Youtube Kids допомагає батькам і може зашкодити дітям    

 

Як Youtube Kids допомагає батькам і може зашкодити дітям    

 

Щомісяця Youtube відвідує майже 2 мільярди авторизованих користувачів. Значною частиною цієї аудиторії є діти. І хоча відеохостинг не розміщує заборонений контент, який не можна переглядати дітям, все ж це не надто безпечна для них мережа. На допомогу батькам прийшов відеохостинг Youtube Kids, розроблений YouTube, дочірньою компанією Google. Сервіс із 2019 року доступний для українських користувачів. Як стверджують засновники, аудиторія хостингу — діти від 4 до 12 років. Сервіс також функціонує як сайт, і як окремий мобільний додаток.  

Сьогодні розповімо про переваги та недоліки (без них теж не обійшлось) Youtube Kids та як зробити перегляд відео дітьми максимально ефективним та безпечним. 

Почнімо із того, чим відрізняється «дитячий Youtube» від загальнодоступної версії. При реєстрації у Youtube Kids батьки мають можливість створити екаунти для своїх дітей (до 8-ми екаунтів). Додаток розділено на чотири категорії контенту: «Рекомендується», «Шоу», «Музика» і «Навчання». У категоріях представлені вибрані матеріали з каналів, які вважаються придатними для дітей. 

 Контент, який можуть бачити діти, контролюється не лише відеохостингом, а й батьками. Діти отримують свій індивідуальний доступ до Youtube Kids за тими налаштуваннями, які для них зробили батьки. Наприклад, ви можете обмежити відео, які дитина переглядатиме, а також лімітувати час проведення у мережі за допомогою спеціального таймера. При створенні цих додаткових екаунтів, прив’язаних до вашого як основного, ви можете вказувати вік дитини, тоді пропонований хостингом контент буде максимально релевантний до цієї вікової групи. 

Попри суттєві переваги Youtube Kids та допомогу відеохостингу батькам, все ж варто знати про захист дітей від шкідливого відео. Youtube з допомогою своїх алгоритмів оберігає дитячу аудиторію від контенту, в якому показана оголеність, насильство, шкідлива їжа тощо. Проте це хостинг, в якому постійно заливаються тисячі годин відео, і можуть бути такі, що обходять алгоритми. Наприклад, це можуть бути канали чи реклама, де героями є популярні герої мультфільмів, які виконують зовсім не дитячі дії чи спілкуються нецензурно. Здебільшого ці відео є клікбейтними і привертають увагу дітей. Про такі відео треба інформувати адміністрацію хостингу, обравши опцію «Поскаржитись», щоб допомогти очистити відеохостинг від небажаного контенту. Також фахівці застерігають, що реклама у Youtube Kids часто є маніпулятивною, зокрема від магазинів іграшок, які намагаються всіляко привернути увагу юних глядачів до своїх товарів. 

Щоб час, проведений дитиною за переглядом відео, був приємним і безпечним, краще бути уважними до того, що переглядають діти. Попри те, що відеохостинг можна дивитись дітям віком від 4 років, фахівці наполягають, що доступ краще давати старшим дітям — від 7 років. За можливості відео варто дивитись разом з дитиною, щоб бачити, який контент і реклама пропонується, і реагувати, якщо трапляється щось некоректне. 

Дізнатись більше можна тут і тут.


296 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (10)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум