Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Оголошення » Київський національний університет імені Тараса Шевченка

Київський національний університет імені Тараса Шевченка

Дорогі майбутні абітурієнти!

Кафедра загального мовознавства, класичної філології та неоелліністики Інституту філології

Київського національного університету імені Тараса Шевченка

запрошує Вас здобути вищу освіту за спеціальностями

класична філологія та англійська мова”

 та

 новогрецька філологія та переклад і англійська мова

На спеціальності “класична філологія та англійська мова”  Ви вивчатимите мови, що належать до світових класичних мов – давньогрецьку, латинську, а також сучасну англійську мову.

Давньогрецька та латинська мови – це мови античної Грецько-Римської цивілізації, яка є колискою культури сучасної Європи. З давніх-давен, з часів виникнення перших шкіл та університетів латинська і давньогрецька мова були обов’язковими предметами вивчення в них. Чому? Тому що знання цих мов дозволяє гуманітаріям легко опановувати інші мови, бути поліглотами! Адже, уявіть, близько 90% словникового складу романських мов (а це італійська, іспанська, французька, португальська та ін.) – латинського походження. У германських, слов’янських мовах цей відсоток в межах 40-60! Отож, вивчаючи латину та греку, Ви отримуєте базу для  швидкого запам’ятовування лексики сучасних мов Європи. І не лише лексики! Знаючи походження слова, ви володієте навичками грамотного його написання в будь-якій з мові! А ще вивчення класичних мов розвиває вміння аналізувати та дебатувати!

Але окрім вивчення мов, наші студенти слухають такі цікаві курси, як «Культура Давньої Греції та Риму», «Історія Давньої Греції та Риму», «Література Давньої Греції та Риму», «Антична міфологія», «Ораторське мистецтво» та багато інших, вчаться тонкощам перекладацького мистецтва на заняттях з герменевтики, азам віршування на парах з «Античної метрики».

 І, звичайно, третьою мовою вивчення є англійська мова, на опанування якої виділяється велика кількість годин, що забезпечує ефективне навчання та професійне володіння нею.

Працевлаштування. Наші випускники – це всебічно ерудовані, різнопрофільні, висококомпетентні філологи, які можуть працювати майже у всіх гуманітарних сферах. Насамперед – це  фахівці з перекладу, викладачі у ВНЗ, репетитори, тьютори. Нашим випускникам надзвичайно легко працюється в медіасфері та журналістиці, літературними редакторами, контент менеджерами. Серед випускників нашої спеціальності є й PR-менеджери, спеціалісти з комунікацій, копірайтери, а також організатори розважальних заходів, сценаристи. І, звичайно, перекладачі історичної та богословської літератури, культурологи, історики, археологи, бібліотекарі, архівознавці...

 

На спеціальності  новогрецька філологія та переклад і англійська  мова” на високому рівні вивчаються новогрецька та англійська мови. Студенти цієї спеціальності є постійними співробітниками Посольства Греції в Україні, успішно реалізують знання двох сучасних мов у сфері туризму, викладають новогрецьку мову в університетах та школах, є високопрофесійними перекладачами, працюють у філіях грецьких банків, а також в грецьких компаніях, зокрема у впливовій «Асоціації грецьких підприємців та підприємств в Україні». За умов навчання на контрактній формі можливим є залучення благодійних фондів для часткового покриття витрат на оплату навчання.

 

На нашій кафедрі  працюють висококваліфіковані спеціалісти, з-поміж них 4 професори та 13 доцентів. Всі наші викладачі проходили стажування за кордоном, використовують у викладанні методики університетів Європи, в роботі зі студентами орієнтовані на сучасні виклики часу. Щороку наші студенти беруть участь у європейських програмах академічного обміну, міжнародних наукових конференціях, культурно-освітніх подорожах тощо.

 

Ми любимо наших студентів, і, оскільки набір на спеціальності невеликий, до кожного застосовуємо індивідуальний підхід.

Навчаючись на спеціальностях нашої кафедри, Ви не лише матимете змогу отримати диплом найвизначнішого навчального закладу України – Київського національного університету імені Тараса Шевченка, але й здобудете рідкісну, конкурентноспроможну спеціальність, яка дозволить Вам працевлаштуватися майже в будь-якій гуманітарній сфері!

Отже, ми Вас чекаємо!!!

 

Інформація про деталі вступу на сторінці Приймальної комісії Університету http://vstup.univ.kiev.ua/,

а також на сторінці нашої кафедри у Фейсбуці https://uk-ua.facebook.com/zagmoclasphilel/

і за телефонами:

044 239 34 15

096 513 59 39

 


595 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (16)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум