Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Оголошення » НАЦІОНАЛЬНИЙ УРОК ПАМ’ЯТІ 2021

НАЦІОНАЛЬНИЙ УРОК ПАМ’ЯТІ 2021

Національний урок пам'яті загиблих у Бабиному Яру

У рамках заходів до 80 роковин вшанування загиблих у Бабиному Яру за підтримки Міністерства освіти і науки України.

За результатами останніх досліджень, майже половина українців не знає де знаходиться Бабин Яр. Місце, яке мало б стати місцем пам’яті, перетворилося на місце забуття.

Дивитися відео

За результатами останніх досліджень, майже половина українців не знає де знаходиться Бабин Яр. Місце, яке мало б стати місцем пам’яті, перетворилося на місце забуття. Це, імовірно, стало наслідком ціленаправленої політики замовчування, що відбувалася в Радянському Союзі, та подальшої політики ігнорування після проголошення незалежності України. Саме тому, провідною місією Фонду є просвіта громадян, перш за все дітей, про трагічні події минулого, зокрема, про події Голокосту.

Враховуючи це, ми проведемо Національний урок пам’яті, спільно з Міністерством освіти і науки України.

Який відбудеться одночасно в усіх 15 тисячах шкіл України 29 вересня 2021 року. Урок приурочений до 80-тих роковин трагедії в Бабиному Яру

та покликаний сприяти виробленню стійкого негативного ставлення
до фактів дискримінації, зневаги до людської гідності та зазіхань на право на життя. Також, урок має на меті розкрити сутність трагедії Голокосту в Україні та висвітлити тему розстрілів у Бабиному Яру, розвивати навички критичного мислення через аналіз джерел, розвивати сучасне сприйняття процесу вивчення історії.


Під час уроку буде використовуватися освітня платформа «Червона точка пам’яті», створена Меморіальним центром “Бабин Яр”, яка дозволить учням зробити свій внесок в колективне знання про Голокост і Другу світову війну. За допомогою платформи, кожен школяр зможе додати на карту свою «червону точку» у вигляді записаного спогаду, копії документу з сімейного архіву, знахідки з місцевого музею, чи інформації про пам’ятник жертвам Голокосту, встановлений у їх громаді. Робота з платформою передбачає переживання досвіду історичних подій, завдяки зануренню в історію своєї сім'ї та, як наслідок, формуванню емпатії.


Враховуючи масовість уроку, він точно залишить слід не тільки у пам’яті учнів, а й на платформі «Червона точка пам’яті», та дозволить наблизитися до формування історичної правди про Голокост.

Для проведення Національного уроку пам’яті Меморіальний центр “Бабин Яр” підготував серію методичних рекомендацій та сценаріїв для вчителів про проведенню уроку для 5-6, 7-8 та 9-11 класів. Вони розроблені з урахуванням віку та емоційної зрілості школярів. Завантажити матеріали можна у відповідному блоці нижче.

МАТЕРІАЛИ

ДЛЯ 5-6 КЛАСІВ

ДЛЯ 7-8 КЛАСІВ

ДЛЯ 9-11 КЛАСІВ




187 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Березень 2024 (31)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
Жовтень 2023 (31)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум