Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Оголошення » До уваги учнів 5-7-х класів!

До уваги учнів 5-7-х класів!

Теми наукових проектів, які будуть реалізовані у 2021/2022 н.р.:

 

1. 5-А клас : “Твір та його екранізація”

  Під час роботи над проектом учні будуть порівнювати своє уявлення про книгу з баченням тих, хто детально вивчав твір і адаптував його від читацької до глядацької аудиторії. Основним завданням даної роботи є вміння порівнювати сюжет, героїв та кінцівку твору з його екранізацією. Своє дослідження учні оформляють у друкованому вигляді обсягом 1-2 сторінки  (аркуш формату А-4), а для захисту готують мультимедійну презентацію.

 

Перелік тем наукових проектів 5-А класу 

 

2. 5-Б клас: “Страви української кухні”

Учні 5-Б класу під час роботи над проектом підготують збірку страв української кухні. Україна славиться своєю національною кухнею, яка створювалася протягом століть, багата на традиції, вирізняється розмаїттям страв та їх високими смаковими й поживними властивостями. Більшість страв, рецептами яких поділяться п’ятикласники, готували наші предки у сиву давнину. Робота над проектом допоможе більше дізнатися про культуру та смаки українців. Своє дослідження учні оформляють у друкованому вигляді обсягом 1-2 сторінки  (аркуш формату А-4), а для захисту готують мультимедійну презентацію.

Теми наукових проектів 5-Б класу 

 

3. 6-А клас: “Відомі винахідники світу

 Кожне десятиліття, а може, і кожен рік відкриває нових геніїв, які створюють новаторські винаходи в різних галузях. Але траплялися значні технологічні прориви – винаходи людства, що змінили світ, кардинально покращили спосіб життя людей, зробили світ розумнішим, кращим, а іноді навіть веселішим. 

Чи можете ви по-справжньому порівняти фотоапарат з літаком, чи інші ключові винаходи людства, які змінили наш світ? Але хоча прогрес зростає, він також є експоненціальним – це коли одна інновація дає можливість створенню десятків інших. Друкарський верстат дозволяв поширювати грамотність, а мислителям ділилися ідеями і, отже, винаходити більше речей.

Саме тому учні 6-А класу обрали тему, яка розширює кругозір, відкриває багато нового й незвіданого. Сучасні винаходи мають тенденцію радше вдосконалюватися, ніж трансформувати світ: додаток, який кращим чином пов’язує світ, літаки, які летять далі, швидше. Але все ще є час від часу такі значні винаходи, як, скажімо, тривимірний друк або Інтернет.

Своє дослідження учні оформляють у друкованому вигляді обсягом 1-3 сторінки  (аркуш формату А-4), а для захисту готують мультимедійну презентацію.

База для проведення досліджень учнями 6-А класу 

 

4. 6-Б клас: "Видатні українці усіх часів"

Знання історії рідного краю дає людині право вважати себе повноцінним представником суспільства. Видатний український письменник Максим Тадейович Рильський писав: «Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той сам не годен пошани».

В роботах учнів 6-Б класу представлено цілу епоху. Адже Україна подарувала світові величезну кількість талановитих людей. Серед них - видатні вчені, винахідники, Нобелівські лауреати, герої війни, громадські діячі, письменники, музиканти, обдаровані лікарі та спортсмени. Відомі українці прославили нашу країну та її народ в різних куточках світу. Саме вони творили історію і зрештою змінили світ. Саме завдяки їхнім винаходам, досягненням та перемогам світ дізнавався про Україну. Вони - наша гордість і приклад для наслідування!

Своє дослідження учні оформляють у друкованому вигляді обсягом 1-3 сторінки  (аркуш формату А-4) , а для захисту готують мультимедійну презентацію.

Теми наукових проектів 6-Б класу 

 

5. 7-А клас: “ Культурні та лінгвістичні особливості англомовних країн»

Більше двох мільйонів людей у світі розмовляють англійською мовою. У багатьох країнах вона є офіційною. Проте усі вони знаходяться у різних частинах планети і відрізняються одна від одної. Природа цих країн, їхні кліматичні умови, спосіб життя та люди дуже відрізняються. Кожна країна має власні звичаї, традиції, свята.

     Не дивлячись на те, що мова у них спільна, проте за рахунок впливу різних чинників, вона зазнала певних змін на різних рівнях мови. Під час написання наукової роботи, учні мають зосередитися саме на лексичному рівні мови та дослідити відмінності англійської у різних країнах. На додачу, у своїх роботах вони матимуть змогу ознайомитися із культурними особливостями певної країни, знайти та описати якийсь цікавий аспект, який не буде схожим ні на що інше.

Своє дослідження учні оформляють у друкованому вигляді обсягом  1-2 сторінки (аркуш формату А-4) , а для захисту готують мультимедійну презентацію.

Теми наукових проектів 7-А класу 

 

6. 7-Б клас: “Особистості, які змінили світ"

 У рамках реалізації проекту учні ознайомляться із життєвим шляхом видатних людей, які своїми досягненнями змінили  світ на краще; на прикладах біографій видатних людей спонукати учнів самовдосконалюватися, йти до своєї мети; формувати читацькі смаки, уміння працювати з інформацією, відшуковувати її у Інтернеті, уміння презентувати результати своєї роботи; розвивати уміння виступати перед аудиторією,  працювати у команді; виховувати повагу до  культурних надбань людства; виховувати почуття колективізму, дружби, толерантності.

Своє дослідження учні оформляють у друкованому вигляді обсягом 1-3 сторінки  (аркуш формату А-4) , а для захисту готують мультимедійну презентацію.

Теми наукових проектів 7-Б класу 

 

7. 7-В клас: “Інформаційні технології”

У рамках реалізації проекту учні досліджуватимуть історію виникнення комп’ютера, Інтернета, обчислювальної техніки. Працюватимуть із алгоритмами, електронними таблицями, діаграмами, будуватимуть графіки, створюватимуть мультимедійні презентації, працюватимуть із графічними редакторами, векторними зображеннями, графікою. Дослідять вплив комп’ютера на здоров’я дітей та види комп’ютерних мереж.

Основною метою проекту є показати учням необмежені можливості комп’ютерної техніки і навчити дітей використовувати її потенціал.

Своє дослідження учні оформляють у друкованому вигляді обсягом 1-3 сторінки  (аркуш формату А-4) , а для захисту готують мультимедійну презентацію.

Теми наукових проектів 7-В класу 

 

Алгоритм реалізації проектів:

1. Листопад — вибір теми у рамках проекту.

2. Грудень-квітень — робота над обраною темою, підготовка до захисту.

3. Травень — захист проектів.

 

Учні 5-7-х класів над своїми проектами працюють під керівництвом класних керівників:

5-А клас — Туліветрова Наталія Миколаївна

5-Б клас — Баяк Ірина Віталіївна

6-А клас — Цимбалюк Олена Анатоліївна

6-Б клас — Кравчук Наталія Леонідівна

7-А клас — Литвиненко Ірина Миколаівна

7-Б клас — Бондаренко Оксана Василівна

7-В клас — Тимошенко Юрій Іванович

 


246 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (19)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум