Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Спільнота » 2014-2015 навчальний рік

2014-2015 навчальний рік

2014-2015 навчальний рік 

Запрошуємо взяти участь у Всеукраїнському науково-практичному семінарі

 Науковий відділ інновацій та стратегій розвитку освіти Інституту педагогіки НАПН України проводить 26 травня 2015 року об 11.00 на базі Київського міського будинку вчителяВсеукраїнський науково-практичний семінар «Теоретичні і технологічні засади комплексного оцінювання інноваційного розвитку ЗНЗ».

Мета семінару: оприлюднення результатів формувального етапу дослідження з теми «Теорія та технологія комплексного оцінювання інноваційного розвитку ЗНЗ» та поширення результатів дослідно-експериментальної роботи експериментальних ЗНЗ.

 

Участь у науково-практичному семінарі

28 квітня 2015 року на базі Мигалківського НВО «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий садок» відбувся науково-практичний семінар із теми «Створення оптимального навчального середовища як фактор формування географічних, економічних, краєзнавчих компетентностей учнів» для методистів районних, міських методичних кабінетів відділів освіти та голів міських, районних об’єднань, які координують роботу вчителів географії, економіки та київщинознавства. У роботі семінару взяли участь провідні науковці відділу навчання географії та економіки Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України, зокрема Надтока О.Ф., завідувач відділу, Назаренко Т.Г., головний науковий співробітник,   Яценко В.С. та Кравчук О.П., старші наукові співробітники відділу навчання географії та економіки. Розпочав роботу семінару Совенко В.В., методист навчально-методичного кабінету природничих дисциплін та регіонального краєзнавства КНЗ КОР «КОІПОПК».  В рамках роботи семінару була представлена освітня система Бородянського району, співпраця районного та шкільного методичних кабінетів у розвитку професійної культури вчителів закладу освіти, систем географічної й краєзнавчої освіти Мигалківського НВО. Учасники семінару мали змогу ознайомитися з досвідом роботи Шевченко Т.М., переможця ІІ (обласного) туру всеукраїнського конкурсу «Вчитель року - 2014» з номінації «Географія».

 

Журнал «Заступник директора школи» запрошує

Журнал «Заступник директора школи» оголошує конкурс «Організація дослідно-експериментальної діяльності: методичний аспект».

Мета конкурсу:

  • Стимулювати формування креативного освітнього середовища в навчальних закладах України;
  • Виявити й підтримати педагогів, які досягли високих результатів під час реалізації дослідно-експериментальної діяльності, мають перспективні педагогічні розробки;
  • Стимулювати прагнення досконало оволодіти інноваційними концепціями розвитку і педагогічними технологіями, зокрема для здійснення дослідно-експериментальної діяльності;
  • Підвищувати науково-методичний, професійний і загальнокультурний рівень педагогів;
  • Поглибити знання педагогів щодо освітніх, дидактичних і виховних систем, інноваційних освітніх технологій тощо;
  • Підтримати ініціативу педагогів щодо розроблення та впровадження в навчально-виховний процес педагогічних та управлінських інновацій;
  • Поширювати сучасні педагогічні технології та ідеї організації навчально-виховного процесу в загальноосвітньому навчальному закладі;
  • Сприяти професійній самореалізації педагогів, напрацюванню та обміну перспективним педагогічним досвідом, зокрема завдяки представленню результатів дослідно-експериментальної діяльності у засобах масової інформації;
  • Ознайомити читачів журналу «Заступник директора школи» із найліпшими напрацюваннями педагогів України.

До участі запрошуються педагогічні працівники загальноосвітніх навчальних закладів, що здійснюють інноваційну діяльність на всеукраїнському, регіональному рівнях, а також на рівні навчального закладу. Найкращі конкурсні роботи будуть відзначені дипломами й опубліковані в журналі «Заступник директора школи». Конкурсні роботи редакція приймає до 25 травня 2015 року.

 

Вітаємо першопрохідців!

Протягом 02.02.-02.03.2015 року вісім педагогів колегіуму опановували дистанційний навчальний курс«Сервіси Google у професійній діяльності вчителя», який запропонував  науково-методичний центр управління освіти і науки Білоцерківської міської ради. Учителі Бесараб В.О., Кравчук Н.Л., Орлюк Л.В., Полякова І.І., Тимошенко Ю.І., Туліветрова Н.М., Цибко В.В., Яременко Л.П. успішно завершили навчальний курс та отримали сертифікати. 

 

2014-2015 навчальний рік


 

Річна циклограма основних методичних масових заходів

Семінар-практикум для вчителів англійської мови

 Круглий стіл зібрав однодумців

20 січня 2014 року педагогічний колектив Білоцерківського колегіуму зібрався для підведення підсумків участі учнів у міських етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад із базових дисциплін та конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт у системі Малої академії наук України. Було проаналізовано виступи команди колегіантів у ВУО в порівнянні з попереднім роком, а в системі МАН – за весь період роботи, здійснено аналіз невдалих результатів. Учителі, учні яких стали переможцями міських етапів, поділилися секретами роботи з обдарованими дітьми. Робота круглого столу завершилась підведенням підсумків, побудовою планів на майбутнє, виробленням рекомендацій.

 

Авторський семінар академіка Шалви Олександровича Амонашвілі

16-20 січня 2015 року в місті Києві в Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова відбудеться авторський 5-денний семінар (40 годин) академіка Російської  академії освіти, професора, доктора психологічних наук, іноземного члена Національної  академії  педагогічних  наук  України, Почесного президента Міжнародного Центру  Гуманної  Педагогіки  Шалви  Олександровича  Амонашвілі.

На семінар запрошуються педагоги, психологи, методисти шкіл та дошкільних закладів, керівники навчальних закладів, вчителі, вихователі, студенти педагогічних та психологічних факультетів.

Детальніше про роботу семінару на сайті: www.gumanpedagog.org.ua

Громадська рада при МОН обговорила Стратегію розвитку загальної середньої освіти України на період 2015-2025 років

20 листопада у Міністерстві освіти і науки відбувся круглий стіл«Стратегія розвитку загальної середньої освіти України на період 2015-2025 років» за участю членів Громадської ради при МОН, вчителів та директорів шкіл країни, представників управлінь освітою місцевих органів влади, громадських об`єднань.

Презентація нової монографії «Голодомор 1932-1933 років в Україні як злочин геноциду згідно з міжнародним правом»

Київські студії гуманної педагогіки запрошують на чергове засідання

22 листопада 2014 року у Київському міському будинку вчителя відбудеться майстер-клас «Розвиток мислення дітей: «доброго мислення, ясного мислення, прекрасного мислення». «Школа для батьків «Теплий дім» чекає на засідання круглого столу своїх слухачів. Час роботи студій: 10.00-13.00, аудиторія 103.

Запрошуємо всіх бажаючих долучитись до роботи Київських студій гуманної педагогіки.


Міжнародні дні освіти дорослих

З 4 по 6 листопада 2014 року проходять Міжнародні дні освіти дорослих (дні андрагогіки).

Андрагогіка - це теорія навчання дорослих, яка виходить з того, що мета сучасного підходу до освіти полягає у сприянні розвитку та збагаченні цілісної особистості, прояву її самобутності, актуалізації її здібностей. Андрагогіка об'єднує знання про специфіку навчання дорослої людини з урахуванням її віку, освітніх та життєвих потреб, реальних можливостей, індивідуальних особливостей і досвіду, психіки і фізіології. Ця наука вивчає зміст, форми, методи та засоби організації навчання дорослих людей з метою полегшення їхнього навчання, вдоволення їхніх освітніх потреб, підвищення операціональності отриманої освіти під час вирішення життєвих проблем, досягнення індивідуальних цілей, самореалізації особистості.

  1. Оn-line курси Британської Ради для вчителів англійської мови.

  2. Консалтинговий центр «Перспектива» та Видавнича група «Основа» презентують новий проект«Вчитель: все для роботи!». Видавнича група «Основа» вже 12 років допомагає педагогам підвищувати свій фаховий рівень, через науково-методичну літературу та пресу, очні та дистанційні семінари й курси. Мета – створювати простір для спілкування та професійного зростання педагогів. В 2014 році будуть проведені всеукраїнські та міжнародні on-line-семінари (webinar) для педагогічних працівників різних категорій. Вебінари – це чудовий спосіб підготуватися до атестації.

Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до роботи on-line-семінарів у листопаді 2014 року(perspektiva.osnobva.com.ua).

Міжнародна програма eTwinning Plus

Світова конституція прав дитини

 

«Світовою конституцією прав дитини» називають Конвенцію про права дитини, прийняту Генеральною Асамблеєю ООН 20 листопада 1989 рокуКонвенція – документ високого міжнародного рівня, який має велику обов’язкову силу для тих держав, які його ратифікували. Повага до думки, поглядів особистості дитини повинна стати не тільки нормою загальнолюдської культури, а й нормою права.

20 жовтня 2014 року в закладі були проведені педагогічні читання на тему«Сутність і напрями соціально-педагогічного забезпечення прав дітей в умовах європейської інтеграції», присвячені 25-річниці прийняттяКонвенції про права дитини. Творча група педагогічних працівників (Гайдаєнко О.А., Фареник Ю.М., Нагаївська Л.В., Кравчук Н.Л., Гладка О.В., Безпалий В.С.) представили Конвенцію ООН про права дитини, розкрили теоретичні аспекти прав дітей в Україні, познайомили з нормативно-правовим забезпеченням прав дітей. Окремо розглядалися статті «Право дитини на сім`ю» та «Право дитини на освіту». В ході роботи зібрання були вироблені рекомендації.

Основою реалізації державної політики у справах дитинства виступає насамперед Конвенція ООН про права дитини – документ високого морального та педагогічного звучання.


Науково-практичний семінар ІП НАПН України

30 вересня 2014 року лабораторією педагогічних інновацій Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України було організовано та проведено науково-практичний семінар «Упровадження компетентнісного підходу до навчання в умовах інноваційного розвитку загальноосвітнього навчального закладу».Відкрив роботу семінару завідувач лабораторією педагогічних інновацій Інституту педагогіки НАПНУ, кандидат педагогічних наук Пузіков Дмитро Олегович. В роботі даного зібрання брали участь наукові співробітники Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України, Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА, педагоги закладу та різних куточків країни: м. Києва та м. Харкова, Рівненської, Дніпропетровської областей та Київської областей. Даний захід пройшов як організаційне засідання, присвячене підготовці до науково-практичного вебінару «Методологія комплексного оцінювання інноваційного розвитку загальноосвітнього навчального закладу».


Шановні колеги, у жовтні агентство підтримки програмиeTwinnig Plus в Україні планує провести eTwinnig Plus practical session 2014 – тренінги для вчителів-учасників програми.

У програмі: знайомство з eTwinnig Plus та її розвитком в Україні, практичні завдання з використання основних інструментів програми, огляд корисних інформаційно-комп`ютерних технологій, командна робота, основи планування проектів, обмін досвідом з колегами тощо.

Запланована дата проведення тренінгів: 16-17 жовтня 2014 року.

Учасниками події стануть як вчителі, що активно беруть участь у програмі, так і нові, нещодавно зареєстровані ітвіннери. Всі витрати бере на себе організація eTwinnig Plus PSA в Україні.

Від нашого колективу запрошені:

Н.Л. Кравчук,

В.П. Паламарчук,

Л.П. Яременко,

Т.В. Редченко.


Обдаровані діти – інтелектуальний потенціал держави

Шановні вчителі, запрошуємо Вас взяти участь у роботі VII Міжнародної науково-практичної конференції «Обдаровані діти – інтелектуальний потенціал держави», яка відбудеться 15-20 вересня 2014 року, у конференц-залі культурно-оздоровчого центру «Пролісок» (район «Конча-Заспа»).

Мета конференції: визначення наукових основ та практичних способів розв`язання проблеми розпізнання, розвитку, супроводу та підтримки обдарованості у дітей і молоді, у тому числі,формування в них успішних життєвих стратегій у сучасному соціумі; обмін досвідом у практичній роботі з проблеми роботи з обдарованими дітьми та молоддю.

Напрями роботи конференції:

  • Сучасні наукові концепції і підходи до вивчення проблеми обдарованості особистості .

  • Проблеми діагностики обдарованості особистості.

  • Проектування і прогнозування розвитку обдарованості особистості.

  • Супровід та підтримка розвитку обдарованості особистості та особливості формування в неї успішних життєвих стратегій.

  • Моделювання і проектування розвиваючого середовища обдарованості особистості.

  • Інноваційні проекти, програми, технології, методики розвитку і освіти обдарованих дітей і молоді.

  • Проблеми виховання обдарованих дітей, стратегії сімейного виховання, взаємодії сім`ї та педагога як фактора розвитку успішної особистості.

  • Підготовка фахівців для роботи з обдарованими дітьми та молоддю.

 


1047 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (19)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум