Білоцерківський колегіум

Знання є сила, освіта - капітал.
Отто Вільман

Ukraine   English   Deutsch   France   Spain

» Технології » Виховна робота » Гурток "Психологія"

Гурток "Психологія"

Гурток "Психологія"

Запрошуємо учнів ліцею "Білоцерківський колегіум" пізнати світ психології. Діти можуть це зробити на заняттях гуртка "Психологія".

Під час занять учні здобудуть теоретичні знання та отримають первинні навички практичної роботи й проведення психологічних досліджень. На заняттях гуртківці візьмуть участь у тренінгах, розвивальних іграх, психологічних дослідженнях, в обговоренні проблем та ситуацій, зможуть позайматися індивідуально над створенням проекту життєвого саморозвитку та власної моделі психологічного здоров’я.

Гурток «Психологія» допоможе вихованцям розвивати себе як особистість, самовдосконалюватися, відкривати в собі нові якості та можливості, навчитися краще розуміти себе та оточуючих, вирішувати конфліктні ситуації, змінити себе на краще.

Графік роботи гуртка:

вівторок, 303 ауд. о 15:25                                       

четвер, 303 ауд. о 15:25

Керівник клубу: Бурлак Інна Сергіївна Сайт: Психологія.Коротко про головне

Що таке емоційний інтелект і як він впливає на життя

ВИДАТНІ ПСИХОЛОГИ, ПСИХОТЕРАПЕВТИ, ПСИХІАТРИ ТА ФІЛОСОФИ

На черговому занятті гуртка учні розглянули тему "Емоції і почуття. Роль і функції емоцій у керуванні поведінкою та діяльністю людини". Під час практичної частини заняття дівчата та хлопці із захопленням розв'язували ситуативні завдання, вчилися диференціювати емоції від почуттів, виконували вправи "Контакт масок", "Крокодил", "Список емоцій".

Гурток "Психологія"

Другий семестр гуртківці розпочали з вивчення теми "Психологія обдарованості". Підходи до розуміння сутності обдарованості. Аналіз класичних та новітніх концепцій і теорій обдарованості, зміст та структуру. Отримали творче завдання - скласти фантастичну казку та намалювати своє ім'я.

Гурток "Психологія"

На черговому занятті гуртка з теми: "Природа уяви та її функції" учні дізналися про поняття уяви, її функції, що таке творча уява, її розвиток та індивідуальні особливості. Проаналізували судження видатних вчених про уяву, провели діагностику розвиненості своєї творчої уяви, визначили ступінь стереотипності уяви. Оволоділи прийомами творчої уяви та створення креативних образів. 

Гурток "Психологія"

Учні ліцею, які відвідують гурток "Психологія", на занятті з теми "Індивід, людина, особистість, індивідуальність", спробували визначити дані поняття, чим вони схожі і чим відрізняються. Виконали вправи на визначення типового й індивідуального у структурі особистості, навчилися складати опорні схеми для запам'ятовування. 

Гурток "Психологія"

Гурток "Психологія"

На занятті "Вступ до психології: предмет і завдання сучасної психології", учні визначили основні поняття про психологію як науку, об’єкт, предмет і структуру психології. Фундаментальні та прикладні галузі психології. Пограли в ділову гру «Початок робочого дня» або «Виконання термінового завдання», яке було спрямоване на формування вміння орієнтуватися в соціально-психологічних ситуаціях. Взяли участь у бесіді на тему: «Що може і мусить знати людина про себе та інших». 

На першому занятті гуртківці познайомилися один з одним за допомогою вправи "Я. Моє хобі. Моя мрія". Прослухали інструктаж із безпеки життєдіяльності, ознайомилися з правилами поведінки у кабінеті, з порядком і планом роботи гуртка на I семестр, метою і завданнями гуртка. Вирішили організаційні питання. Обговорили плани щодо науково-дослідницької діяльності секції психології, і такі теми: «Чим для мене цікава психологічна галузь», «Чому я хочу займатися науково-дослідницькою роботою».

Гурток "Психологія"
Гурток "Психологія"

4107 Переглядів.

А також по темі:

Опитування

Архів новин

Квітень 2024 (16)
Березень 2024 (34)
Лютий 2024 (29)
Січень 2024 (40)
Грудень 2023 (35)
Листопад 2023 (42)
м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, 149. тел. (04563) 6-03-90, (04563) 6-45-70 bckolegium{a}ukr.net

Схема проїзду
MakeUp © 2010 Арт-Студия Foto-Fact
Copyright © 2010 -    Білоцерківський колегіум